Afbeelding
Pixabay

Yourlease/Eemland kansloos in vierpuntenduel tegen DWS

31 oktober 2021 om 08:16 Overig

SOEST De handballers van Yourlease/Eemland hebben zaterdag ruim verloren vaan DWS. Het was geen spannend duel tussen de nummer 14 en 15 van de eerste divisie. Het Schiedamse DWS was heer en meester in dit ‘vierpuntenduel’ en drukte de mannen van trainer/coach Arjan Schneiders vaster op een plek die aan het einde van het seizoen degradatie uit de eerste divisie betekent.

In de Jeneverstad werd het nooit een wedstrijd, binnen no-time leidde de thuisploeg met 5-1. De blauw-zwarten die het zonder de geblesseerde Johnny van Gulik (knie) moesten doen, strubbelden nog even tegen, bij de stand 11-9 gaf de thuisploeg even vol gas, wat een resulteerde in een 15-9 tussenstand. Deze klap kwam Yourlease/Eemland niet meer te boven.

De tweede helft werd daardoor een formaliteit, met name ook doordat de thuisploeg binnen zes minuten de marge naar acht bracht, 21-13. Het scheidsrechters duo Spetter/Gloudemans noteerde na zestig minuten matig handbal een 30-20 eindstand op het digitale wedstrijdformulier.

Komend weekeinde ligt de competitie stil vanwege een interlandweek, zaterdag 13 november staat er opnieuw een ‘vierpuntenduel’ op het programma voor het combiteam van AutoSmeeing/BDC en LHV. Dan komen de reserves van het Haagse Hellas naar Sporthal Beukendal in Soest, aanvang 21.00 uur.

Scores: Tim Zwart 8, Domeniko Weenink 3, Stefan Casteleijn 2, Jordy Mertens 2, Stijn Jantzen 2, Danny Schneiders 1, Jack Schneiders 1 en Steven van de Hoef 1.