Team De Duinkikkers (Daniek Willemse niet op de foto)
Team De Duinkikkers (Daniek Willemse niet op de foto) De Duinkikkers - Sven van Zanten

Tess Bemer plaats zich op laatste moment voor NJJK

4 juni 2018 om 12:31 Sport/sport Deel je nieuws

Het was de allerlaatste strohalm die Tess Bemer met beide handen aangreep. Tijdens de regiokampioenschappen in Amerena te Amersfoort besloot de jonge zwemster om nog éénmaal voor de limiet op de 50 meter vrije slag te gaan. Ze zwom de eerste baan van de 200 meter vrije slag zo hard dat ze ruim onder de limiet zwom (31.30 om 32.01). De 150 meter die volgde was een dikverdiende ereronde en deed er helemaal niet meer toe.

Het was niet het enige succes voor Bemer, die haar toernooi de bronzen kleur gaf door een uitstekende 50 meter vlinderslag te laten zien. Brons was er ook voor Femke Doorenbos, die een uitstekende 400 meter wisselslag bekroonde met een plaats op het podium, terwijl ze even later nog een zilveren medaille in ontvangst mocht nemen op de 200 meter vrije slag. 

Regio-debutant Mart van Leeuwenkamp zwom een uitstekend persoonlijk record op de 50 meter vrije slag; iets wat Youri Voet op die afstand net niet lukte. Daniek Willemse, Eva Ophorst en Maaike de Boer zorgden voor persoonlijke records. Noortje Wijnstekers wees haar ploeg op de 4x200 meter wisselslag de juiste weg door in een PR te starten. Maaike de Boer, Femke Doorenbos en Noha Zwiers zwommen daarna hard genoeg om een mooi clubrecord te zwemmen. Ze eindigde daarmee op een mooie vijfde plaats, wat ook het juniorenteam op de 4x100 meter wisselslag (Tess Bemer, Daniek Willemse, Femke Doorenbos en Eva Ophorst) lukte. 

Volgend weekend mogen de miniorenzwemmers uitkomen tijdens de regionale finaleronde; tevens de laatste mogelijkheid om tijden te zwemmen voor de landelijke finale. De week daarna is het de beurt aan Tess Bemer en Femke Doorenbos. Zij gaan dan in Eindhoven starten op de NJJK!!

advertentie
advertentie