Afbeelding
Portaal

Bewoners Van Angerenstraat en Plesmanstraat stemmen in met sociaal plan voor sloop

29 oktober 2021 om 15:30 Nieuwbouw

SOESTERBERG De bewoners van de Van Angerenstraat 2 tot en met 32 en de Plesmanstraat 13 tot en met 43 in Soesterberg ontvingen begin dit jaar bericht van Portaal over de sloop van hun woning. De woningcorporatie gaat de 32 duplexwoningen uit de jaren ’50 vervangen door twee woongebouwen met naar verwachting 62 appartementen. 

Portaal heeft samen met de bewoners en de huurdersbelangenorganisatie VHOS een sociaal plan opgesteld. Het plan is voor de zomer in een persoonlijk gesprek voorgelegd aan de bewoners die moeten verhuizen. Een ruime meerderheid van 96 procent van de bewoners stemt in met het sociaal plan. 

VOORRANG Dit betekent dat Portaal nu verder gaat met het aanvragen van stadsvernieuwingsurgentie voor de huurders. Zij krijgen straks voorrang voor andere woonruimte in de gemeente Soest. Bij verhuizing ontvangen de vertrekkende bewoners de wettelijke vergoeding voor verhuizing en herinrichting en daarnaast zorgt Portaal ervoor dat huurders geen dubbele huurlasten hebben bij verhuizing.

VERVANGING De woningcorporatie heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de huidige beneden-bovenwoningen. Het opknappen van de woningen kost bijna net zoveel als het bouwen van nieuwe woningen. ,,Vervangende nieuwbouw biedt tegelijk ook de kans om meer woningen te bouwen en zo wat te doen aan het tekort aan sociale huurwoningen in Soesterberg. Het ontwerp voor de nieuwbouw is nog niet gemaakt, maar het uitgangspunt is om twee woongebouwen te realiseren. De nieuwe gebouwen krijgen een lift en zijn straks geschikt voor verschillende doelgroepen”, aldus Portaal.

De planning is dat de woningen eind 2022 leeg zijn. Portaal gaat daarna begin 2023 de woningen slopen en starten met de nieuwbouw. De woningcorporatie is al eerder gestart met wijkvernieuwing in Soesterberg. De verouderde duplexwoningen aan de Moerbessenberg in Soesterberg worden binnenkort gesloopt en vervangen door een woongebouw met 60 appartementen.

advertentie
advertentie