Afbeelding
Eempers

Nieuwe directeur Militair Museum is John Sijmonsbergen

23 oktober 2021 om 13:36 Mensen

SOESTERBERG Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg krijgt, net als alle andere musea binnen de Stichting Koninklijke Defensiemusea, een nieuwe directeur. John Sijmonsbergen volgt, als nieuwe algemeen directeur-bestuurder, Paul van Vlijmen op die de organisatie leidde vanaf de oprichting en fusie in 2014. Van Vlijmen gaat per 1 januari met pensioen. Hij was de eerste directeur van het in december 2014 door koning Willem-Alexander geopende Nationaal Militair Museum.

Door Jan van Steendelaar

Sijmonsbergen (1964) heeft de afgelopen elf jaar een leidende rol vervuld in de transformatie van de volkenkundige musea in Nederland tot het Nationaal Museum van Wereldculturen (een fusie van Tropenmuseum, Museum Volkenkunde, Afrika Museum en het Wereldmuseum). Daarvoor was Sijmonsbergen op directieniveau actief met innovatieve publieksprogrammering en zakelijk management, in zowel de museale sector als in het bedrijfsleven. Sijmonsbergen is afgestudeerd militair historicus.

Sijmonsbergen: ,,De defensiemusea vertellen indrukwekkende en betekenisvolle verhalen. Ik zie er erg naar uit om samen met mijn nieuwe collega’s de vervulling van onze maatschappelijke missie een stap dichterbij te brengen.’’

Hans Hillen, voorzitter van de Raad van Toezicht: ,,Met Sijmonsbergen halen we een ervaren museumdirecteur binnen, met de juiste mix aan ervaring, achtergrond en ambitie. Hij combineert liefde voor de inhoud met slagvaardigheid en diplomatie”.

advertentie
advertentie