Eenmaal per maand hanteert Filmhuis Artishock de 1,5 maatregel en is een QR-code niet nodig.
Eenmaal per maand hanteert Filmhuis Artishock de 1,5 maatregel en is een QR-code niet nodig. Archief BDUmedia/Martin Huizenga

Filmhuis Soest: extra voorstellingen zonder QR-code

20 oktober 2021 om 14:24 Corona

SOEST Filmhuis Artishock gaat elke maand een extra voorstelling programmeren voor mensen zonder QR-code en zij die het ook m et zo’n code nog niet veilig genoeg vinden om in een volle zaal te gaan zitten. ,,Tenslotte willen we verbinden en niet uitsluiten”, aldus de werkgroep van Artishock die het Filmhuis beheert.

De eerste extra filmvertoning aan de Steenhoffstraat is op zondag 31 oktober (20.15 uur). Gedraaid wordt dan de film die in oktober de meeste belangstelling trok. En zo is ‘Publieksfilm van de maand’ geboren. Twee weken later is die film nogmaals te zien, maar dan voor mensen met een QR-code. Zo nemen zij geen plaatsen in voor de doelgroep van de speciale voorstelling.

Bij de extra voorstelling hanteert het Filmhuis de anderhalve maatregel, zodat een QR-code of gelijkwaardig bewijs niet nodig is.

Filmhuis Artishock meldt dat de voorstellingen onder voorbehoud zijn. De gemeente moet nog ontheffing hiervoor verlenen.

advertentie
advertentie