Afbeelding
Caspar Huurdeman

Sinterklaas al op Paleis Soestdijk voor opnamen

13 oktober 2021 om 13:05 Activiteiten

SOEST/BAARN Sint Nicolaas is al even vooruit gesneld naar ons land voor filmopnamen in en rond Paleis Soestdijk. Acteur Stefan de Walle kroop er woensdag al in de rol van de Spaanse bisschop.

Natuurlijk werd hij er vergezeld van verschillende Pieten en was Ozosnel er ook al. Het resultaat van de opnamen zal vanaf medio november te zien zijn in het Sinterklaasjournaal dat dan weer dagelijks wordt uitgezonden. De eerste aflevering is enkele dagen vóór de officiële intocht, de laatste op 5 december.

Het lijkt erop dat de Sint en zijn Pieten, net als vorig jaar, zullen neerstrijken in het paleis dat dan is omgetoverd tot het Grote Pietenpaleis. Nou ja, louter dan voor de opnamen voor het Sinterklaasjournaal, en mogelijk ook voor de intocht.

Vorig jaar kwamen dagenlang tevergeefs kinderen met ouders naar Paleis Soestdijk in de hoop een glimp op te vangen van de goedheiligman en de Pieten. Die waren toen allang gevlogen, omdat alles al digitaal was opgeslagen. Er werden toen in de weekeinde soms wel Pieten gestationeerd om de kinderen enigszins tevreden te stellen en te vermaken.

advertentie
advertentie