Denk aan je medemens

11 oktober 2021 om 19:20 Lokaal Deel je nieuws

Lieve Medewerkers van De Kringloop /Spullenhulp in Soest,

Namens het Rode Kruis, wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor de leuke, mooie en educatieve spullen voor de Afgaanse kindertjes in de opvangplek te Huis ter Heide.

Een paar weken geleden was ik daar als vrijwilliger aanwezig om kleding te sorteren. Natuurlijk ontmoet je dan verschillende Afganen waarmee je in gesprek komt; een aantal spreekt redelijk Engels en sommigen al aardig wat woordjes Nederlands, ze doen hier echt hun best voor. Eén van de mannen sprak vloeiend Nederlands; dit had hij geleerd toen hij in zijn thuisland voor de Nederlandse Ambassade werkte. De verhalen zijn schrijnend en eerlijk gezegd had ik een paar momenten moeite om mijn tranen te bedwingen. Ondertussen dwarrelen de kindertjes om ons heen, kleine persoontjes, zo onschuldig en nog volkomen onbevangen in het leven staand. Soms nog zo klein en totaal onbewust van hetgeen hun familie op dit moment doormaakt. Stel jezelf maar eens in hun plaats….

De meesten van ons hebben het goed hier, de mensen die zwaar getroffen zijn door de corona epidemie en slachtoffers van de toeslagen affaire daar nagelaten (!!!!)

En ik voel dat iedereen over de hele wereld op een bepaalde manier met elkaar verbonden is. Om deze reden vind ik dat hulp moet worden geboden waar nodig! Het begint ‘in het klein’……

Gelukkig zijn wij een sociaal land, dit hebben wij de afgelopen decennia wel bewezen.

Mijn minimale bijdrage was om aan één van de Kringloop medewerkers, Astrid Broerze, te vragen of er de mogelijkheid bestond dat de Kringloop wat spullen kon doneren voor de kinderen. Natuurlijk heb ik dit met Frits Backer, een gepassioneerd medewerker van Het Rode Kruis gecommuniceerd.

De Kringloop / Spullenhulp Soest doet haar naam EER aan, ze bieden hulp met compassie (!) en daarvoor wil ik jullie heel hartelijk danken??????

advertentie
advertentie