Gijs Idema en Anna Serierse spelen zaterdag 16 oktober in Artishock.
Gijs Idema en Anna Serierse spelen zaterdag 16 oktober in Artishock. Miriam Guttmann

Muziekweekend in Artishock Soest

11 oktober 2021 om 19:30 Muziek

SOEST Artishock gaat aan de Steenhoffstraat een muzikaal weekeinde tegemoet. De liefhebber kan er op vrijdag, zaterdag en zondag passief en in een enkel geval actief een graantje van meepikken.

Ian Boelens geeft vrijdag 15 oktober weer een jamsessie voor muzikanten (en zangers) die de basisvaardigheden beheersen. Er is bladmuziek aanwezig en Boelen geeft instructie en uitleg. Wie ook noten op zijn zang heeft, kan zich per e-mail aanmelden om mee er doen: ianboelens@gmail.com. Deelname kost 5,00 euro (leden Artishock 3,50 euro). De eerste keer kan gratis worden meegedaan. Publiek mag gratis naar binnen. De aanvang is 20.30 uur.

JAZZCONCERT Zangeres Anna Serierse en gitarist Gijs Idema hebben met hun kwartet een debuutalbum ‘Motus’ uitgebracht dat meteen in de prijzen is gevallen met de toekenning van de Keep an Eye the Records-prijs. De cd is al gepresenteerd, maar de band wil meer ruchtbaarheid geven aan deze muziek en dan is Artishock aan de beurt. Anna Serierse stond daar al eerder op het podium; vader en drummer Marcel Serierse woont in Soest.

Opmerkelijk aan het debuutalbum is dat de vocalen en de gitaarpartijen als twee instrumenten in elkaar overvloeien en een muzikale dialoog voeren. De composities moeten het grotendeels zonder tekst stellen. Dan zal zangeres Anna Serierse haar zeggingskracht moeten putten uit haar ‘instrumentale’ inbreng. Geen eenvoudige opgave maar wel een gedurfd experiment!

Het jazzconcert is op zaterdag 16 oktober, aanvang 20.30 uur. De entree bedraagt 15,00 euro (leden 10,00 euro).

PODIUMPLUS Tijdens het Herstartfestval waren Marie José Tiemstra, Erik Poort en Richard de Jongh te zien en te horen in Artishock. Het trio keert zondag 17 oktober (15.00 uur) terug voor een concert in de serie PodiumPlus. De muzikanten kennen elkaar van The Laundry Big Band, actief in Gooi en Omstreken en brengt een onvervalst Big Band repertoire. Nummers van Simon & Garfunkel, Sting en anderen komen voorbij in dit concert. Van diverse bekende liedjes hebben zij samen hun eigen driestemmige versie gemaakt.

Een kaartje voor het concert kost 15,00 euro (leden Artishock 10,00 euro). Reserveren is verplicht: www.artishock-soest.nl

Trio Tiemstra & Poort & De Jongh, zondag 17 oktober in Artishock.
advertentie
advertentie