Afbeelding
Jan van Steendelaar

Topkids nieuw in Carolusschool

8 oktober 2021 om 13:45 Onderwijs

SOESTERBERG ,,Ik laat het straks vol trots zien.” Zo laat Nicole Ossendrijver, directeur van basisschool St. Carolus aan de Chr. Huijgenslaan, direct al weten hoe blij ze is met de nieuwste ontwikkeling op de school: de inrichting van twee lokalen voor de peuter- en de buitenschoolse opvang (BSO).  Hiervoor is de school een samenwerking aangegaan met de regionale kinderopvangorganisatie Topkids.

Door Jan van Steendelaar

Al kort na haar aantreden als directeur van de school miste Nicole Ossendrijver voorschoolse opvang, een peutergroep, een buitenschoolse opvang. Ze vond dit een gemiste kans omdat kinderopvang in Soesterberg vrij schaars is. ,,Omdat wij gingen uitbreiden naar de Linde wilden we in de behoefte voorzien. In overleg met de gemeente hebben we een kinderopvangorganisatie in de school kunnen halen. In gesprekken met Topkids, bleek al snel dat we op dezelfde lijn zaten. We hebben bij de vestiging in Zeist gekeken om te zien wat de missie en de visie was, en na het proeven van de sfeer besloten we om met elkaar te gaan samenwerken.”

UITDAGEND Afgelopen zomervakantie werden de nodige aanpassingen gedaan aan twee lokalen en nog steeds wordt er vanuit Topkids geïnvesteerd in allerlei materialen en speelgoed. Het doel is om een veilige en uitdagende omgeving te bieden aan alle kinderen om zich op een optimale manier te kunnen ontwikkelen. ,,We zoeken de samenwerking met de school voor aansluiting op het vervolgonderwijs en bieden op de BSO elke dag uitdagende workshops aan in wisselende thema’s,” zegt Bregje de Saint Aulaire, algemeen manager van Topkids. 

,,Onze visie is dat dit moet gebeuren in een ruimte die voelt alsof het verlengstuk is van de huiskamer.  We besteden ook veel aandacht aan de inrichting om te zorgen dat het er ook knus, gezellig en licht uitziet. Als je binnenkomt is het een fijne ruimte om te verblijven. Ik denk dat wij ons daarin ook echt onderscheiden. We maken gebruik van een stylist die ervaring heeft met kinderopvang en weet hoe je de hoekjes kunt inrichten om de kinderen echt tot spelen aan te zetten.”

RESPECT Hoewel de Carolusschool een rooms-katholieke signatuur heeft, is iedereen welkom. ,,We vragen iedereen wel om respect te hebben voor de katholieke procedure die wij hebben, maar de normen en waarden van alle geloven en overtuigingen liggen eigenlijk wel op één lijn. Goed omgaan met de ander is iets wat alle stromingen wel onderschrijven,” aldus Nicole Ossendrijver. Het neutrale karakter geldt ook voor Topkids. “We zijn niet gebonden aan een bepaalde identiteit en ook wij leren de kinderen respect te hebben.” 

Hoewel ook Topkids te maken heeft met krapte aan personeel ,,is het ons nog steeds gelukt de pareltjes eruit te halen. We hebben een leuk team staan van gekwalificeerde enthousiaste mensen”, zegt Bregje.

Peuters van 2 tot 4 jaar zijn ‘s ochtends van 08:30 tot 14:00 uur welkom en ’s middags wordt er van 14:30 tot 18:30 uur opvang geboden op de twee BSO groepen, van 4 tot 7 jaar en van 7 tot 12 jaar. Op woensdag 3 november houdt Topkids vanaf 12.30 uur een open dag voor alle kinderen in Soesterberg om te ervaren wat de organisatie allemaal te bieden heeft. 

advertentie
advertentie