Tekst en getekend vergeet-mij-nietje
Tekst en getekend vergeet-mij-nietje Alzheimer Nederland

Alzheimer Café Baarn & Soest: in beweging blijven/komen

9 oktober 2021 om 13:00 Zorg

SOEST/BAARN Alzheimer Café Baarn & Soest gaat maandag 18 oktober over ‘in beweging blijven en komen’. Actief zijn, hobby’s en sport (blijven) uitoefenen is belangrijk voor een zinvolle daginvulling. Het onderhouden van vaardigheden houdt het brein actief en beïnvloed de stemming positief. 

Mensen met dementie kunnen problemen ondervinden bij het (zelfstandig) uitvoeren van activiteiten. De drempel om deel te nemen aan een vereniging kan hoger worden als sprake is van schaamte. Gastspreker Marloes Luijken, dagbestedingscoach in Baarn, geeft uitleg over de mogelijkheden om iemand met (beginnende) dementie te ondersteunen om in beweging te blijven of komen.

Familie, vrienden en ook verenigingen kunnen tot hulp zijn en ook hun mantelzorgers op allerlei manieren steunen. Zo kan iedereen wat bijdragen dat mensen met dementie kunnen blijven meedoen in de samenleving.

GRATIS Belangstellenden zijn maandag 18 oktober van harte welkom in welzijnscentrum De Leuning, Oranjestraat 8 in Baarn. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur. Het programma is van 14.00 tot 15.30 uur. Toegang en drankjes zijn gratis.

INFORMATIE Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, en vrienden. Het vindt iedere derde maandagmiddag van de maand plaats in De Leuning. Meer informatie: Ieke Wagemaker, tel. 06-51099335 of i.wagemakers@alzheimervrijwilligers.nl

advertentie
advertentie