Lester Moorman blaast uit na een rondje mountainbiken in de bossen.
Lester Moorman blaast uit na een rondje mountainbiken in de bossen. Lester Moorman

Lester Moorman gaat opnieuw sporten voor MIND

7 oktober 2021 om 11:43 Sport Deel je nieuws

SOEST - Lester Moorman is een van de voetballers van het zaterdagelftal van SO Soest. Aan het begin van dit jaar was hij de initiatiefnemer van de succesvol verlopen MIND-actie waar zijn elftal aan meedeed. Ook nu heeft Lester een actie opgezet waarvan de opbrengst ten goede aan Stichting MIND, een organisatie die zich inzet tegen depressie.

Moorman is openhartig over zijn eigen klachten: ,,Begin van dit jaar deed ik samen met de heren van SO Soest zaterdag 2 mee met de MIND Blue Monday Run.

Mede door de enthousiaste inzet van onze voetballers, de gulle donaties van families en vrienden en de aandacht van media werd de actie een groot succes en hebben we 2000 euro op kunnen halen voor jongeren die te maken hebben met psychische klachten.

Als initiatiefnemer werd me natuurlijk vaak gevraagd hoe ik op het idee was gekomen. Ik had MIND gevonden door mijn behandeling tegen depressie, maar tegen de media hield ik me hierover op de oppervlakte. Ik twijfelde of ik wel wilde dat iedereen het wist en bovendien: Wat had ik nou te vertellen over depressie?. Maar de interviews zetten me wel aan het denken en het idee werd geboren om mijn ervaringen en geleerde lessen met de buitenwereld te delen in de vorm van een blog:

Depri-doe-blog.nl

Gedurende de corona pandemie zijn er talloze krantenkoppen verschenen over toenemende psychische klachten onder de bevolking en jongeren in het bijzonder. Met de toegenomen druk op de GGZ zijn de wachtlijsten verder toegenomen en is de benodigde hulp niet altijd voor handen. Met mijn blog hoop ik lezers, die kampen met depressie of in een mentale dip zitten, te inspireren zelf aan de slag te gaan met hun mentale gezondheid. Op depri-doe-blog.nl deel ik mijn ervaringen, tips, trucs en opdrachten die mij geholpen hebben in mijn herstel.

De lancering van mijn blog gaat gepaard met een nieuwe actie!

voor eind december ga ik vijfhonderd kilometer mountainbiken voor stichting MIND. Met deze actie wil ik geld ophalen voor stichting MIND en publiciteit geven aan mijn blog.”

Doneren kan via www.doemeemetmind.nl, zoek op Lester Moorman

advertentie
advertentie