MHC Soest gaf Castricum de wedstrijd niet cadeau, maar verloor wel.
MHC Soest gaf Castricum de wedstrijd niet cadeau, maar verloor wel. Ronald Kersten

Dames MHC Soest geven Castricum goed partij

4 oktober 2021 om 17:05 Hockey

SOEST De dames van MHC Soest verloren weliswaar hun tweede thuiswedstrijd, maar konden met opgeheven hoofd het veld afstappen. Ze gaven Castricum goed partij.

Aan de Bosstraat verloren de hockeysters van de thuisclub met 0-2. Castricum kwam mede door door die zege in Soest terecht op de tweede plaats in de tweede klasse. De hockeyploeg uit Soest is terug te vinden op de negende stek van de ranglijst. Met drie punten houdt MHC Soest drie andere teams onder zich, waarvan eentje overigens louter op doelsaldo.

Dat doelgemiddelde kan komende zondag mogelijk opgekrikt worden, want dan komt Strawberries op bezoek. Dat is momenteel de hekkensluiter in de poule van Soest. Strawberries verloor alle vier duels en scoorde slechts viermaal, terwijl het negentien treffers incasseerde.

HEREN De heren van MHC Soest hebben zich op de tweede plaats van het klassement gevestigd. Ze wonnen de uitwedstrijd tegen Graspiepers simpel met 1-4. Graspiepers staat laatste.

MHC Soest heeft nu drie punten achterstand op de ongeslagen koploper Roden dat tot dusver overtuigend won: 3-0, 4-1, 10-1 en 9-1. Aan die cijfers kunnen de Soesters niet tippen.

Consolidatie van de tweede plek is komende zondag geen ondenkbeeldig scenario. Soest ontvangt om 14.45 uur Drienerlo dat in de onderste regionen bivakkeert. Met Westerduiven krijgt Soest daarna ook een op papier eenvoudige klus te klaren. De ‘topper’ in de derde klasse tegen koploper Roden staat pas eind november (thuis) op het programma.

advertentie
advertentie