Afbeelding
Eempers

Bomen vallen over Soesterbergsestraat

3 oktober 2021 om 12:03 Overig

SOEST Hoewel er geen sprake was van een storm waaide het zondagmorgen in alle vroegte blijkbaar wel zo hard dat een boom langs de Soesterbergsestraat niet tegen de wind bestand was. De wortels hadden niet meer de kracht om een val te voorkomen. De boom langs het fietspad ter hoogte van ,de bocht van Zonnegloren’ viel ook op één rijstrook, de binnenbocht, van de weg.

Door Jan van Steendelaar

In z’n val had hij de boom ernaast geraakt. De brandweer stelde vast dat hij daarbij zodanig beschadigd was dat ook deze moest worden omgehaald. Doordat hij over de volle breedte van de weg viel, was gedurende de opruimwerkzaamheden door het brandweerkorps van Soesterberg geen doorgaand verkeer mogelijk.

Na de melding om 04.06 uur zette de politie een deel van de weg af en begon met een betonschaar takken te verwijderen in afwachting van de komst van de brandweer. Deze nam met de motorkettingzaag de klus over en zaagde beide bomen in stukken.

Na het schoonmaken van de weg kon de brandweer na twee uur terug naar de kazerne en aan uitrusten denken. De korpsleden waren kort tevoren thuisgekomen van een tweedaagse oefening in Duitsland.

Afbeelding
advertentie
advertentie