Hans en Ada Brehler waren gedurende een periode vaker op de bowling baan dan thuis.
Hans en Ada Brehler waren gedurende een periode vaker op de bowling baan dan thuis. Jaap van den Broek

Bowlingbaan huiskamer voor Hans en Ada Brehler uit Soest

3 oktober 2021 om 13:15 Mensen

SOEST Hans en Ada Brehler werden vorige maand benoemd tot erelid van de Soester Bowling Vereniging. De aanleiding was dat Hans een stapje terugdeed als bestuurslid en Ada stopte met actief bowlen. Het is niet zo dat de twee nu ineens niet meer te vinden zijn in Bowlingcentrum Overhees. Integendeel: ,,We vinden het nog steeds veel te leuk.”


Oké, het zal niet vaak meer voorkomen dat Hans en Ada vier avonden in de week, plus het hele weekeinde, te vinden zijn op de bowlingbaan. Die tijd is geweest, maar de twee blijven zich wel inzetten voor de Soester Bowling Vereniging. ,,We doen nog steeds het G-bowlen’’, vertelt Ada vol enthousiasme. ,,Ik hoop dat ik heel oud ben als ik dat niet meer kan doen.” ,,Op die manier blijven we betrokken’’, vult Hans aan.

Hoe anders was het in het verleden. ,,Er zijn jaren geweest dat we hier eigenlijk een bed neer hadden kunnen zetten’’, herinnert Ada zich nog goed. ,,We waren meer hier dan thuis. Gewoon omdat we het zo leuk vonden. Nooit heb ik gedacht: moet ik nou weer. Zo denk ik er nog steeds over. Helaas kan ik vanwege een armblessure niet meer competitie spelen.”

In de Soester Courant van woensdag 6 oktober een uitgebreid interview met Hans en Ada Brehler.

Door Peter Pos

advertentie
advertentie