Een djembé-docent was de gids op de muzikale wereldreis van De Driesprong.
Een djembé-docent was de gids op de muzikale wereldreis van De Driesprong. Jaap van den Broek

Wereld(s)feest op De Driesprong in Soest

2 oktober 2021 om 10:15 Onderwijs

SOEST Het was geen schoolreisje en toch gingen de leerlingen van De Driesprong de wereld rond. Niet in tachtig dagen, maar in een nieuw wereldrecord: één dag. Niet in een vliegtuig of op een schip, maar op de klanken van met name trommels.

Vanaf het schoolplein aan de Sint Theresiastraat klonk vrijdag muziek, vrolijke, swingende muziek die je vanzelf in beweging zet. Oefeningen in het schoolgebouw, onder leiding van de muzikanten van het project ‘Klankenkaravaan’, waren de opmaat voor een wervelende show op het plein waar eindelijk ouders en opa’s en oma’s ook weer mochten samendrommen om te komen kijken en luisteren.

De hele dag stond in het teken van creatief, muziek en expressie. Elke groep van de Daltonschool in Soestdijk had een muziekstijl uit een land ingestudeerd en nam buiten een deel van de show voor haar rekening. Met onder anderen de djembé-docenten als gids namen de leerlingen hun publiek mee op een wereldreis.

Op de school heerste grote blijdschap. ,,We mochten eindelijk met de hele school een feestdag houden en wat was het geslaagd”, juichte juf Michelle. ,,Geen gedoe meer online of in groepjes. Nee, iedereen was weer welkom om bij elkaar op het plein te komen vieren. De opening van het nieuwe schooljaar met dank aan de Klankenkaravaan.” Alle ouders, kinderen en leerkrachten genoten van het samen zijn. Juf Michelle: ,,Het was een prachtig feest!”

Een schoolplein gevuld met leerlingen, team en (groot)ouders. Het mocht weer.
Trommels, trommels, trommels!
advertentie
advertentie