De OV-ambassadeurs doen hun werk vrijwillig en zijn zelf ook ouder dan 55 jaar.
De OV-ambassadeurs doen hun werk vrijwillig en zijn zelf ook ouder dan 55 jaar. DoemeemethetOV

OV-ambassadeurs maken 55-plussers in Soest wegwijs

1 oktober 2021 om 12:13 Verkeer en vervoer

SOEST Speciaal voor 55-plussers komt er een inloopspreekuur over het openbaar vervoer (OV). Vanaf 13 oktober kunnen zij elke tweede woensdagmorgen van de maand terecht in OC De Klarinet met hun vragen over het OV.

Daar zitten OV-ambassadeurs, allemaal op vrijwillige basis en zelf ook ouder dan 55 jaar, klaar om de vragen te beantwoorden en de (potentiële) OV-gebruikers wegwijs te maken.

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat besef is er bij de gemeente Soest, maar ook in d buurgemeenten Baarn, Amersfoort en Woudenberg. Deze gemeenten vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen en ze zijn blij met de invoering van het OV-inloopspreekuur.

In Soest is dat elke tweede woensdag van de maand. Bij de eerste gelegenheid, op 13 oktober, geeft burgemeester Rob Metz de opening een officieel en feestelijk tintje. Belangstellenden zijn welkom. Daarna hebben zij tot 11.30 uur de gelegenheid om vragen over het OV af te vuren op de ambassadeurs.

Zij geven uitleg over bijvoorbeeld hoe een OV-chipkaart kan worden aangevraagd, of hoe het gaat met de keuzedagen. Ook zijn ze er voor wie meer wil weten over de coronamaatregelen in het OV of juist informatie over verlenging van een abonnement en/of voor wie (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk is van het OV maar nog niet weet hoe het werkt.

OV-inloopspreekuur voor 55-plussers over reizen met trein en bus; elke tweede woensdag van de maand, 10.00-11.30 uur, OC De Klarinet, Klarinet 39. Meer informatie: www.doemeemethetov.nl

advertentie
advertentie