Solist bij het celloconcert
Solist bij het celloconcert Piet Creutzberg

Concert Kamerorkest Soest

28 september 2021 om 11:11 Sport Deel je nieuws

Het Soester Kamerorkest met nieuw élan.

Op zondag 24 oktober geeft het Kamerorkest Soest een concert in de Wilhelminakerk Soesterbergsestraat 18 Soest

Tijd 16.00 u zaal open 15.30 u

Het orkest is vernieuwd. Er is een nieuwe dirigent, Henk de Graaf, en we spelen een celloconcert met als solist niemand minder dan Wladislav Warenberg.

Er wordt ten gehore gebracht de ‘Little symfony’ voor blazers van Franz Schubert. Een blaasoctet

Petit symfonie Schubert:  Voor blaasoktet. Het stuk herbergt veel composities. Men hoort zijn liederen en pianosonates in dit werk. Ook hoort men één van zijn ouvertures in deze compositie.

Celloconcert van Giuseppe Alessandro Ferruccio Tartini (Pirano  8 april 1692 - Padua, 26 februari 1770) was een Italiaanse componist, muziekpedagoog en violist.  Tartini was samen met Vivaldi toonaangevend voor de uitvoeringspraktijk voor strijkinstrumenten in de Italiaanse barok.

Solist is Wladislav Warenberg 

symfonie nummer 85 van Joseph Haydn, bijgenaamd ‘La Reine’.

De Symfonie nr. 85 is een symfonie in bes groot van Joseph Haydn, voltooid in 1785 of 1786. Het is de vierde uit zijn Parijse symfonieënreeks, die hij schreef in opdracht van graaf d’Ogny. De symfonie is ook gekend onder de naam La Reine (Frans voor De Koningin), die verwijst naar Marie Antoinette (toentertijd de koningin van Frankrijk)

Het orkest is goed door de Coronacrisis heen gekomen en repeteert met veel enthousiasme onder de bezielende leiding van onze nieuwe dirigent Henk de Graaf.

Tijdens het concert gelden de Coronaregels.

advertentie
advertentie