Elf meiden van de dansgroep 15+ van Idea stralen in hun eigen videoclip die zaterdag werd opgenomen bij de skatebaan aan de Dorpsstreek.
Elf meiden van de dansgroep 15+ van Idea stralen in hun eigen videoclip die zaterdag werd opgenomen bij de skatebaan aan de Dorpsstreek. Melissa Hofland

Cultuur uit poriën van de Soester gemeenschap

27 september 2021 om 14:11 Kunst

SOEST Een impuls voor de culturele wereld van Soest en Soesterberg. Die was, vonden plaatselijke cultuurorganisaties en het gemeentebestuur nodig. Het idee voor een Cultuur Herstartfestival was ontsproten. Toen zal niemand hebben kunnen vermoeden hoe groot en breed dit evenement zich over de gemeente zou spreiden.

Het is niet bepaald een weekeinde zoals alle andere. Integendeel. Op bijna twintig locaties in Soest en Soesterberg is zaterdag en zondag cultuur dat de klok slaat en het ritme bepaalt. Muziek, kunst, dans, toneel en zang worden aan elkaar gesmeed. Een gemeenschappelijk evenement van individuele hoogstandjes en groepsactiviteiten duwt corona naar de achtergrond. Een lange periode van leegte wordt, hopelijk voorgoed, verbannen door een uitbarsting van cultuur.

In de Soester Courant van woensdag 29 september een zeer uitgebreide reportage over het Cultuur Herstartfestival, in woord en beeld.

Zang in de goed gevulde zaal van Artishock aan de Steenhoffstraat.
Bezoekers van De Rank konden onder meer genieten van creaties van lokale kunstenaars.
Ook in Cabrio werden verschillende optredens gegeven door lokale gezelschappen.
In Soesterberg was Zaylor een van de lokale bands die in het Officierscasino optraden.
advertentie
advertentie