Bart Karelsen: ,,Lunika heeft duurzame producten van populaire merken voor welkomstpakketten en bedrijfskleding geselecteerd.
Bart Karelsen: ,,Lunika heeft duurzame producten van populaire merken voor welkomstpakketten en bedrijfskleding geselecteerd." Peter Beijer

Ondernemer Bart Karelsen uit Soest blijft perfectie nastreven

22 september 2021 om 11:00 Zakelijk

SOEST Bij Bart Karelsen heeft het ondernemersbloed altijd gekriebeld. Het is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Begin dit jaar is hij gestart met Lunika, een onderneming die organisaties helpt met het ontwerpen, samenstellen en leveren van duurzame welkomstpakketten voor (nieuwe) medewerkers.

Zijn vader was ondernemer, zijn grootvader Eb Karelsen werd in Soest zelfs ‘wereldberoemd’ dankzij diens eigen sportzaak. Het was dus zonneklaar dat ook Bart Karelsen ooit iets voor zichzelf zou starten. ,,Dat heb ik altijd gewild”, vertelt de Soester. ,,Ik heb jarenlang met plezier gewerkt als productmanager bij Visma|Raet, maar het moment was gekomen voor een volgende stap.”

VERBAZING Zoals dat zo vaak gebeurt bij startende ondernemers komt de opstart voort uit een idee, dat weer is voortgekomen uit ergernis of verbazing. Bij Bart is dat ook het geval. ,,Als je bij een groot bedrijf werkt, krijg je als medewerker af en toe een presentje. Een waterfles, pen of boekje. In eerste instantie ben je daar dan heel blij mee, maar de fles is na twee keer in de vaatwasser kapot, de pen is van slechte kwaliteit en het boekje valt uit elkaar. Goedkoop is dan heel vaak duurkoop. Deze spullen zijn het visitekaartje van het bedrijf. Dat moet goed zijn. Slechte kwaliteit is een slechte reclame. Ik dacht; dat moet anders kunnen.”

Met onze merken kun je als werkgever voor de dag komen en als personeelslid voel je je direct verbonden met het bedrijf waar je gaat werken

WELKOMSTPAKKET Bart ontwierp welkomstpakketten van topkwaliteit die ondernemers aan hun (potentieel) personeel kunnen schenken. ,,Deze pakketten bevatten premium bedrukte merkproducten zoals bedrijfskleding, notitieboekjes, pennen en/of waterflessen. Met merken als Camelbak, Mepal, Parker en Moleskine kun je als werkgever voor de dag komen, en als personeelslid voel je jezelf direct verbonden met het bedrijf. Zowel de maatwerk doos als de inhoud zijn op de huisstijl van de opdrachtgever afgestemd.”

BELEVING Tegenwoordig zijn er meer vacatures dan werkzoekenden. Dus om aan goed personeel te komen of het personeel te behouden, moet een onderneming zich onderscheiden van de concurrentie. ,,Dat klopt”, zegt Bart. ,,De pakketten van Lunika zijn daarom een prachtig hulpmiddel om je bedrijf te profileren. Het welkomstpakket creëert een beleving. Ik vergelijk het met het gevoel als je een nieuw Apple-product uitpakt. Alles moet perfect zijn. Dat gevoel wil ik ook bij werknemers oproepen.”

BREDE SELECTIE Naast de welkomstpakketten verzorgt Lunika bedrijfskleding. ,,In steeds meer opdrachten kwam de wens naar voren om ook een T-shirt of Hoodie toe te voegen aan het pakket. Omdat mijn vader Jaap met pensioen ging, was het een uitgelezen kans om de bedrijfsactiviteiten van ForHand bedrijfskleding over te nemen. Daardoor kunnen we nu een brede selectie van duurzame kledingmerken aanbieden. Wij zorgen dat de kleding van het bedrijfslogo wordt voorzien met een mooie kwaliteit bedrukking of borduring. Lunika levert onder andere T-shirts, polo’s, hoodies, sweaters, jassen en werkkleding. Kortom: een compleet pakket.”

ONDERSCHEIDEND Bart Karelsen verwacht onderscheidend te zijn in de markt van welkomstpakketten en bedrijfskleding. ,,Er zijn veel promotionele producten die als cadeau worden aangeboden. Maar meestal is de kwaliteit slecht en worden ze snel weggegooid. Het kost veel tijd en geld om de juiste kwaliteitsproducten te vinden. Lunika heeft al dit werk al gedaan door duurzame producten te selecteren die lang meegaan, gewaardeerd worden en milieuvriendelijk zijn. Beschouw ons als de ‘Chief Swag Officer’ in je bedrijf.”

INFORMATIE Lunika, www.lunika.nl, tel. (03)5 6669774, info@lunika.nl

Door Peter Beijer

advertentie
advertentie