Jochem van Gelder in de video van de Grote Clubactie.
Jochem van Gelder in de video van de Grote Clubactie. Grote Clubactie

Landelijke aftrap Grote Clubactie bij De Eemvogels in Soest

16 september 2021 om 08:06 Verenigingen

SOEST Cas en Merel van De Eemvogels hebben een hoofdrol gespeeld in de officiële aftrap van de Grote Clubactie 2021. Ze verkochten het eerste officiële lot, met Jochem van Gelder en zijn camerateam in hun kielzog.

Bepakt met tips van de RTL-presentator belden ze aan bij een ‘nietsvermoedende’ Soester, niet geheel toevallig Rick Mast, zelf korfballer en wiens gezin een grote rol speelt bij de Soester korfbalvereniging. Hij wilde, na een professionele uitleg van Cas en Merel, wel een lot aanschaffen.

Dat deed Mast vervolgens door de QR code te scannen. Dat is een nieuwe betaalmethode. Het feestelijke moment ging gepaard met confetti en een groot, symbolisch lot. De jonge verkopers hebben dit jaar een extra optie bij zich. Als koper koop je namelijk direct een lot aan de deur door de QR-code te scannen. Leden kunnen nu ook eenvoudig hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en social media. Op deze manier kunnen ook familieleden en vrienden bereikt worden waarvan de voordeur nét even wat verder weg ligt.

Op zaterdag 18 september start de actie pas echt. Dan gaan weer honderdduizenden leden aan de slag met de verkoop van loten. Vol enthousiasme zetten zij zich in voor hun club. In Soest doen in totaal veertien verenigingen uit de gemeente mee met de verkoop van loten.

Een lot kost drie euro en van dat bedrag gaat tachtig procent naar de club zelf. De Grote Clubactie is al bijna 50 jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om ook verenigingen in Ede een steuntje in de rug te geven. Door heel Nederland starten meer dan 300.000 leden van ruim 5.000 verenigingen met de verkoop van loten aan familie, vrienden en buren.

In Soest doen onder andere mee: De Duinkikkers, The Red Stars, VVZ’49, BDC, SO Soest, Hees, SHOT, AV Pijnenburg, De Eemvogels, SSV Eemland, ‘t Vliegdorp en Show- en twirlteam Soesterberg.







 

advertentie
advertentie