Veel plezier met vrienden
Veel plezier met vrienden Jaap vd Broek

Uniek evenement in Soest: De Drakenbootrace 

30 mei 2018 om 14:06 lokaal Deel je nieuws

Met een stel vrienden een stevige krachtsinspanning leveren. Strijden op het scherpst van de snede. Een wedstrijd op het water in het natuurschoon van de Soester Eempolder. Wil je dat beleven? Volgens de organisatie een retorische vraag... Je MOET het beleven! De editie in 2017 was een spectaculair succes, een succesvol vervolg is in de maak.

Zaterdagmiddag 29 september opnieuw een kans om een unieke sportprestatie te leveren tijdens De Tweede Soester Drakenbootrace bij De Kleine Melm. Teams van acht roeiers en één trommelaar kunnen zich aanmelden en op de laatste zaterdag van september de strijd aangaan. Hilariteit, sportiviteit, plezier en gezelligheid. De peddelaars strijden in verschillende races over een waterparcours van 150 meter. 

Drakenbootraces zijn afkomstig uit China en winnen in Nederland ook aan populariteit.

De trommelaar zit voorop en geeft het ritme aan waarin jij en je teammaten moeten peddelen. Zo overbrug je zo snel mogelijk de 150 meter. De stuurman heeft een specialistische taak. Deze “prof” wordt door de organisatie aan het team toegevoegd. 

De Rotary Soest-Baarn is de organisator van De Tweede Soester Drakenbootrace. Het doel is om teams uit de regio een gezellige evenement te laten beleven. De opbrengsten van dit evenement zijn voor de Stichting zoalsjan. Deze stichting schaft hulpmiddelen aan voor mensen die zijn getroffen door de ziekte ALS de.

Het inschrijfgeld bedraagt € 500,00 per team (inclusief barbecue). Voor dat geld wordt veel plezier en een onvergetelijke ervaring beloofd. Het team krijgt de beschikking over een professionele stuurman. De afsluitende gezellige barbecue maken van De Tweede Soester Drakenbootrace een perfect dagje uit.

De organisatie van het evenement roept iedereen op om vrienden, collega’s, families en clubleden bij elkaar te trommelen en de uitdaging aan te gaan. Een sportieve uitdaging met lekker eten, drinken en kijken naar de andere teams. Bovendien komt tussendoor ook de Eemhead-race voorbij. Dat allemaal in het decor van een prachtige locatie: De Kleine Melm.

Inschrijven als team kan via www.drakenbootracesoest.nl Er is ruimte voor maximaal 32 teams.  

 

 

Racen met een draak over de Eem
advertentie
advertentie