De wokkel bij de glijbaan werd uit voorzorg gesloopt en verwijderd.
De wokkel bij de glijbaan werd uit voorzorg gesloopt en verwijderd. Eempers

Kind uit speeltoestel bevrijd door brandweer Soesterberg

6 september 2021 om 13:15 Overig

SOESTERBERG De glijbaan op het speelplein van de kinderopvang De Pruttelpot bij de openbare basisschool De Startbaan aan de Oude Tempellaan wordt afgebroken. Dat besluit is genomen nadat een bijna driejarig kind maandagmorgen bekneld raakte in de aan de glijbaan aangebouwde wokkel.

De brandweer moest eraan te pas komen om het jongetje te bevrijden. Het kind was tijdens het spelen in de wokkel terechtgekomen en kon geen kant meer op. Het lukte personeel niet om het te bevrijden. De brandweer slaagde daar wel in, maar alleen door met zwaar redgereedschap een deel van de wokkel los te knippen. Nadat het jongetje was bevrijd, bleek dat hij met de schrik was vrijgekomen. Hij mocht bij afwezigheid van zijn ouders met opa en oma mee naar huis.

Besloten werd om de complete wokkel te verwijderen. Deze werd tot de grond afgeknipt. Daarna werd het in beton gegoten laatste stukje met een voorhamer zo diep de grond ingeslagen dat het geen gevaar meer opleverde. Als extra maatregel werd de plek met een betonblok afgedekt.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie