De Soesters André Hooft (2) en Jeroen Rozeboom (3) op het erepodium bij Kika24
De Soesters André Hooft (2) en Jeroen Rozeboom (3) op het erepodium bij Kika24 Kika242

Soesters skeeleren bijna 1000 km voor Kika24

6 september 2021 om 09:11 Sport Deel je nieuws

Op vrijdag 3 september en zaterdag 4 september werd de achttiende editie van 24KiKa gehouden. Het was, vooral in coronatijd, een bizonder evenement. Waar normaal ook duo’s en complete estafetteteams aan het 24-uurs evenement mee mogen doen, was nu de 24-uur alleen voor knotsgekke solisten toegestaan. Duo’s, teams en solisten voor 12 of 6 uur kwamen pas op de zaterdag in de baan om zo ‘campingvorming’ te voorkomen op het evenemententerrein Flevonice in Biddinghuizen.

Uiteraard was het belangrijkste resultaat van dit evenement de ruim EUR. 126.000 opbrengst voor Kika, een record voor 24Kika in die 18 jaar. Maar opvallend voor Soest was ook de uitslag bij de Solisten 24 uur. Onder de bijzondere omstandigheden dat dus alleen solisten voor 24 uur van start mochten gaan, bleven er landelijk maar acht deelnemers over. Een mannelijke deelnemer die een officieus wereldrecord van 700km wilde neerzetten (‘gehaasd’ door een behoorlijk aantal profesionele schaatsers en skeeleraars), een dame die een officieus wereldrecord van 500km wilde neerzetten, twee overige deelnemers en de drie Soester liefhebbers Jeroen Rozeboom, Arjan Snijders en André Hooft.

En precies deze drie Soester deelnemers toonden aan dat bij een sportwedstrijd van 24 uur meer komt kijken dan technisch goed skeeleren. Arjan Snijders reed maar liefst 175 km en groeide met zijn doorzettingsvermogen uit tot de grootste publiekslieveling van 24Kika 2021. Jeroen en André pakten samen hun winst door gezamelijk de nacht door te gaan. Een nacht vol slappe verhalen, taaie momenten maar ook vele kilometers. Diezelfde taaie nachtelijke kilometers lieten vele andere deelnemers liggen door wat korte hazeslaapjes te doen. En zo stonden er aan het eind van het evenement dus twee Soesters op het ereschavot: Jeroen Roozeboom 3e met 392,5km en André Hooft 2e met 412,5km. Op 1 stond ‘Solotte’ met 440km, net geen oficieus wereldrecord voor haar helaas, maar meer dan respectabel.

advertentie
advertentie