Bij mantelzorgers wordt vaak aan ouderen gedacht, maar ook veel jongeren zijn mantelzorger.
Bij mantelzorgers wordt vaak aan ouderen gedacht, maar ook veel jongeren zijn mantelzorger. Idea/SWOS

Activiteitendag voor jonge mantelzorgers

3 september 2021 om 07:00 Zorg

SOEST Voor jonge mantelzorgers uit Soest en Soesterberg worden zaterdag 18 september allerlei activiteiten gehouden. Steunpunt Mantelzorg Soest werkt hierin samen met Stichting Balans, MEE en Welzin.

Voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar die mantelzorg bieden, is er een middagprogramma. Er vindt eerst een spel plaats in de Lange Duinen en aansluitend is er een barbecue op kinderboerderij De Veenweide. Op dat terrein aan het Vedelaarpad is er ook een barbecue voor jongeren van 12-19 jaar. Zij gaan vervolgens ook nog bowlen.

Vrijwilligers van de Lionsclub Soestdijk zetten zich in om van de BBQ een succes te maken. Ook is er hulp van jonge mensen die in hun jeugd mantelzorger waren of nu nog zijn. Zij helpen mee in de begeleiding van de groep tussen 12 en 19 jaar.

AANMELDEN Aanmelden kan voor 10 september a.s. bij Marieke Pothoven of Jochem Janssen van Stichting Balans. Inwoners die vragen hebben kunnen daarvoor ook bij hen terecht.

Marieke Pothoven tel: 06 5753 9625 of via e-mail: m.pothoven@stichtingbalans.nl

Jochem Janssen tel: 06 1032 0971 of via e-mail: j.janssen@stichtingbalans.nl

‘Veel jonge mantelzorgers’
Door onderzoek is bekend dat er veel jonge mantelzorgers zijn in Soest en Soesterberg. Het is volgens de organisaties in deze sector belangrijk om oog te hebben voor deze kinderen en wat zij nodig hebben. ,,Het zijn al die kinderen die een broer, zus of ouder hebben die extra zorg of hulp nodig heeft. Denk aan: een broertje met autisme, een moeder die depressief is of een vader met een verslaving.”

advertentie
advertentie