Querijn Hensen: ,,Ik heb dit van alle kanten mogen meemaken, ik heb genoten."
Querijn Hensen: ,,Ik heb dit van alle kanten mogen meemaken, ik heb genoten." Jaap van den Broek

Querijn Hensen op Paralympics: ‘Onwijs vet, ik heb genoten’

2 september 2021 om 13:52 Overig

SOEST ,,Ik voelde me super goed, super fit, maar in de finale kwam het er niet uit. Ik had weinig gevoel bij het zwemmen, maar verder was het een goede race.” Dat zei Querijn Hensen, kort nadat hij op de Paralympische Spelen de finale van de 100 meter rugslag (S10-klasse) had gezwommen.

De Soester baalde dat hij in Tokio buiten de medailles was gevallen, maar heeft enorm genoten. Zijn pr zou goed zijn geweest voor brons, maar met 1.02.19 moest hij genoegen nemen met de zesde plek.

Die mannen zwemmen zo snel, zo tof. Nu is het analyseren en vooral genieten dat ik hier sta

GENIETEN ,,Ik ging voor een pr en een medaille. Ik voelde me super goed. Super fit was ik, maar dat kwam er in de finale niet uit. Ik had weinig gevoel bij het zwemmen, maar verder was het wel een goede race. Nu is het analyseren en vooral genieten van het moment dat  ik hier sta. Om zo’n finale te zwemmen is onwijs vet, ik was super zenuwachtig, maar daar ga ik goed op. Die mannen zwemmen zo snel, Zo tof. Ik heb dit van alle kanten mogen meemaken, ik heb genoten.”

Hensen komt vrijdag uit op de 4 x 100 meter wisselslag. Als startzwemmer neemt hij dan de 100 meter rugslag voor zijn rekening. De start van dit onderdeel staat geprogrammeerd voor 13.03 Nederlandse tijd.

advertentie
advertentie