Links: Anthony Heusinkveld, Rechts: Filip Boucher
Links: Anthony Heusinkveld, Rechts: Filip Boucher Leonie van Vugt

Nationale calisthenicsdag komt naar Soest

1 september 2021 om 14:04 Sport Deel je nieuws

Om mensen kennis te laten maken met calisthenics organiseert de Nederlandse Calisthenicsbond door het hele land workshops en evenementen, en zo ook in Soest! Hier wordt de workshop georganiseerd door de lokale vereniging Calisthenics Club Soest, ofwel CCS, op 17 september.

Wat is calisthenics ook alweer?

Calisthenics is een krachtsport waarbij je jezelf traint door je eigen lichaamsgewicht te gebruiken. Dat kan met oefeningen zoals pull-ups en push-ups, maar ook met meer geavanceerde skills zoals frontlevers.

De workshop wordt gegeven door Filip Boucher, en anthony Heusinkveld op de trimbaan in de Soesterduinen. Daar zijn toestellen als ringen en pull-up bars, en is er genoeg ruimte om met grotere groepen alle oefeningen te doen.

De workshop is bedoeld voor mensen tussen de 13 en 25 jaar, die zin hebben om op een leuke en effectieve manier fitter en gespierder te worden.

Tijdens de workshop krijg je basis van calisthenicstraining uitgelegd, en ga je het ook meteen in de praktijk brengen met verschillende challenges en zelfs een wedstrijdje. Zo kom je op een gezellige manier achter jouw niveau van fitheid, en weet je hoe die verberterd kan worden met calisthenics.

Voor de workshop wordt er om 18:30 verzameld bij de parkeerplaats voor de trimbaan, en hij duurt tot 20:00

Tot 17 September op de Trimbaan!

advertentie
advertentie