Afbeelding
www.lukkieduckrace.nl

Eendjes zwemmen in de Van Weedestraat

27 mei 2018 om 12:07 lokaal

SOEST Een familiefeest in het winkelgebied Van Weedestraat. Eettentjes met heerlijke gerechten, een bar waar het goed toeven is, een sportieve uitdaging op een stormbaan en het hoogtepunt De Lukkie Duck-race De organisatoren van de Lionsclub Eemland pakken uit. Zaterdag 10 juni moet je op de Van Weedestraat zijn.

Het enthousiasme in de stem Thomas Meyjes van de Lionsclub nodigt al uit om op zondag 10 juni een wandeling te maken over de Van Weedestraat. ,,Wij willen door het organiseren van activiteiten geld ophalen voor het goede doel. Wij kiezen voor een lokaal doel in zowel Baarn als Soest en voor een landelijke organisatie."

TERUG IN SOEST Na het succes van 2016 in Soest-Zuid keert de Lukkie Duck Race terug in Soest. Vorig jaar werd het evenement in Maartensdijk gehouden en nu is de omgeving van de Van Weedestraat het decor van het eendenspektakel. Volgens Meyjes wordt de uitvoering van 2018 nog grootser en spectaculairder. ,,Het evenement begint al op zaterdag. Op zaterdagavond 9 juni is er vanaf 18:00 uur een live-muziek-feest bij Grandcafé De Lindenhof. Dit is een voorproefje voor de dag erna. De Van Weedestraat wordt op 10 juni omgetoverd tot speelparadijs met onder meer een stormbaan van honderd meter."

EENDJES De Lukkie Duck-loterij wordt elk uur gespeeld. Dat gebeurt op een spectaculaire en ludieke wijze. ,,Ieder verkocht lot wordt gekoppeld aan een Lukkie Duck. In verschillende races worden de eendjes losgelaten in een wedstrijdbad. De eend die als eerste de overkant haalt wint een prijs. Er zijn mooie prijzen beschikbaar, bijvoorbeeld drie maanden gratis rijden in een cabrio. Tussen de races is er voldoende te beleven. Alfred Jodocus Kwak loopt rond, Sovoco geeft volleybaldemonstraties en de winkeliers van Van Weedestraat hebben meer dan genoeg moois en lekkers te bieden."

MEGA STORMBAAN De Mega Stormbaan is een nieuw onderdeel van het Lukkie Duck- evenement. ,,Wij verwachten dat dit element van de Lukkie Duck-race heel veel reuring oplevert. Ga er maar aan staan: een stormbaan van bijna honderd meter is een flinke sportieve uitdaging. Dat gaat veel eisen van fanatieke Soesters. Een ludiek onderdeel van ons evenement dat zeker voor hilariteit gaat zorgen. Teams van vier personen kunnen zich nog melden voor de Lukkie Duck Stormbaan Challenge."

[GOEDE DOELEN[De opbrengst van het evenement is voor drie goede doelen. Meyjes: ,,Het zijn drie doelen waarbij gedacht is aan jeugd, verborgen armoede en cultuur. Zo ondersteunen wij Lot's Foundation. Deze organisatie zet zich wereldwijd in om kinderen bewust te maken van kinderrechten en ze te betrekken bij discussies. Geestelijk vader en beschermheer van Lot´s Foundation, Herman van Veen, vat het kort en bondig samen; 'Gaat het de kinderen goed dan gaat het de wereld goed'."

,,In Baarn steunen wij SAM². Voor mensen in Baarn met een minimum inkomen wil SAM² iets extra's doen. Zoals een dagje uit of een abonnement op een sportvereniging. Het Soester goede doel is Cabrio. De afgelopen 77 jaar hebben veel bezoekers genoten van Cabrio. Ook in de komende jaren willen zij mensen mooie tijden laten beleven. Om dat te realiseren moet het theater gerenoveerd worden."

Meyjes verwacht een grote toeloop: ,,Hopelijk wordt het net als in 2016 fantastisch weer tijdens de Lukkie Duck-race. Hartverwarmend is de steun van zoveel Soester ondernemers. Meer dan zeventig bedrijven geven financiële ondersteuning aan dit mooie event. Daar mag Soest trots op zijn."

advertentie
advertentie