Afbeelding
Ronald Kersten

Dorpsderby kleurt rood en eindigt in mineur

27 mei 2018 om 12:03 Sport/sport

SOEST Twintig minuten voor tijd vond scheidsrechter Van Thienen het welletjes. Zijn laatste fluitsignaal betekende dat de derby Hees tegen Vliegdorp voorbij was. Grensrechter Arie Kamerbeek van Hees keek er niet van op. ,, Ik hoorde die jongens voor de wedstrijd al zeggen dat ze de negentig minuten niet zouden volmaken.''

Ton van Zoeren

SLECHTE DIENST De Soesterbergers waren met slechts elf man richting Soest vertrokken en zette een wanprestatie neer door steeds de confrontatie met de slecht leidende arbiter aan te gaan. Dat resulteerde in maar liefst vier rode kaarten, waarvan de meeste voor commentaar op de leiding. Ze bewezen Hees daarmee een slechte dienst, want de ploeg van coach Harold Valkenburg had nog een theoretische kans op de titel. De Soesters moesten dan een monsterscore op het score bord zetten en hopen op een misstap van concurrent FZO.

RAPEN GAAR Gelukkig voor de ploeg van Van Odijk maakte FZO geen misstap, want anders waren de rapen gaar geweest op het sportpark aan de Verlengde Oude Utrechtseweg. Hees stond namelijk met 6-0 voor tegen negen man en die grote score was aanstaande. De spanning op de bank van de Soesters was dan ook te snijden toen er berichten binnen sijpelden dat de concurrent op achterstand stond. Van Odijk was na afloop opgelucht dat FZO de zaak alsnog recht getrokken had.

GOUDHAANTJE In zeventig minuten voetbal had Hees geen kind aan de geelzwarten, die merkwaardig genoeg zonder warming-up aan het duel begonnen. Goudhaantje Dennis Schaap had al na zes minuten twee doelpunten toegevoegd aan zijn memorabele totaal. Koen Schimmel en wederom Schaap zorgden ervoor dat er met een 4-0 stand gerust kon worden. Vliegdorp stond intussen met tien man tussen de lijnen. Isa Agdere mocht met twee maal geel vertrekken.

OP JACHT Na de onderbreking ging het team van Valkenburg op jacht naar de dubbele cijfers. Arjan Timmerman reikte Hees de hand door de bal met de hand uit de doelmond te stompen. De rode kaart die de verdediger kreeg maakte niet veel indruk op de Soesterberger. ,, Scheidsrechter let op. Trap er niet in. Ze proberen een eind aan de wedstrijd te maken'', schreeuwde Valkenburg nog, maar de leidsman trapte er toch in. Want nadat Wesley Haasjes de strafschop had verzilverd en Leroy Voskuilen de stand op 6-0 had gezet, stuurde de man in het zwart nog twee Soesterbergers van het veld en staakte de wedstrijd.

VERHIT Na afloop waren de gemoederen verhit. Valkenburg brieste: ,,Ik zei voor de wedstrijd al dat zij hier niet zijn om te voetballen. Ik heb hier geen goed gevoel over. Dit hoort niet op een voetbalveld thuis. Wat de bond doet weet ik niet, maar mij voor is het klaar zo. Hier hoef ik niet meer tegen te voetballen.'' De trainer had toch een positief puntje: ,, We hebben vandaag de honderd treffers gehaald.'' Voor Leroy Voskuilen is het ook klaar zo. ,,Laten we maar aan de nacompetitie beginnen. Daar heb ik een goed gevoel over.'' Femke van Odijk was aangeslagen. ,, Wat er vandaag gebeurd is schrijf ik geheel op het conto van de jongens. Maar ik moet wel even kwijt dat mijn jongens zich niet serieus voelden genomen door de arbiter. Ze waren er klaar mee.''

Hees treft aankomende zaterdag in de nacompetitie BVV op eigen terrein: aanvang 14:30uur.

  

   

Hees-Vliegdorp
Hees-Vliegdorp
Afbeelding
advertentie
advertentie