Afbeelding
Eempers

Burgemeester moedigt wandelaars Avondvierdaagse aan

26 mei 2018 om 15:06 lokaal

SOESTERBERG Zelfs al zou een deelnemer aan de Avondvierdaagse vrijdagavond moeite hebben gehad met de laatste kilometers, dan nog had hij waarschijnlijk de finish gehaald, want falen voor zoveel publiek langs de route als op het eindpunt was geen optie.

De 64ste editie van het jaarlijkse wandelfeest in Soesterberg zit erop. De laatste avond liepen de ruim 500 wandelaars met veel bloemen en snoep van ouders, familie en bekenden onder begeleiding van dweilorkest De Valkenier uit Lelystad en optredens onderweg van het show- en twirlteam Soesterberg hun beloning tegemoet. Burgemeester Rob Metz had misschien het laatste stuk ook wel willen meelopen, maar voor hem stond een cabriolet klaar waarin hij naar het Officierscasino werd gebracht.

AANMOEDIGEN Na afloop sprak de burgemeester de deelnemers toe en feliciteerde hen met hun prestatie. Hij moedigde iedereen aan, en vooral degenen die niet hadden meegelopen, om volgend jaar van de partij te zijn als de briljanten editie van de Avondvierdaagse in Soesterberg wordt georganiseerd: dan wordt het evenement voor de 65ste keer gehouden.

Van één deelnemer is de organiserende Plaatselijke Regelingscommissie al verzekerd: Amersfoorter Rolf Craanen. Hij loopt dan zijn 75ste wandeltocht en wil die mijlpaal per se in Soesterberg bereiken.

HOOG BEZOEK Deze editie van de Avondvierdaagse in Soesterberg kreeg 'hoog bezoek': de Regionale Commissie kwam zich op de hoogte stellen van de organisatie en het verloop van het wandelfeest. De Plaatselijke Regelings Commissie had appelgebak en koffie klaarstaan. De bezoekende commissie had waardering voor de wijze waarop in Soesterberg de organisatie was geregeld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie