impressie Opkikkerlessen
impressie Opkikkerlessen SZV de Duinkikkers

Opkikkers groot succes en wordt vervolgd

24 augustus 2021 om 21:46 Sport Deel je nieuws

Eind mei introduceerde SZV de Duinkikkers een nieuwe instroomgroep genaamd de Opkikkers. Hiermee probeerde de zwem- en waterpolovereniging niet alleen nieuwe leden binnen te halen, maar vooral ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen door kinderen die niet meer gezwommen hadden sinds de lockdown, de mogelijkheid te bieden om hun zwemvaardigheden op een speelse manier weer op peil te brengen.

Dat deze opkikkerlessen een schot in de roos waren, kan je nu 3 maanden later wel stellen, aldus Opkikker coördinator Bart Leenen. 46 deelnemers meldden zich aan, de 1e strippenkaarten zijn al vol, sommige ook al verlengd en reeds 7 opkikkers stroomden door naar de zwem- of waterpoloafdeling, maar bovenal veel kinderen vinden weer hun plezier en veiligheid in het zwemmen terug.

De eerste lessen hebben er best wat tranen gevloeid. Sommige kinderen durfden niet zonder begeleiding van een volwassene het water in, anderen waren de combinatie van de schoolslag volkomen kwijt en zakten daardoor letterlijk onder water tijdens het zwemmen en hadden niet het vermogen dit zelfstandig te corrigeren. Ondanks dat de instroomeis een A en B diploma is en lessen voor C normaliter voornamelijk vanaf de kant gegeven worden, lag een deel van de trainers van de Duinkikkers de 1e lessen bijna continu noodgedwongen in het water t.b.v. de veiligheid.

Na de zomervakantie gaan de Opkikkers door en instromen kan nog steeds. Uit recent onderzoek is gebleken dat regelmatig blijven zwemmen nodig is om je zwemvaardigheid te onderhouden. Daarom kiest SZV de Duinkikkers om de Opkikkers ook na de zomer aan te blijven bieden, omdat we zoveel mogelijk kinderen laagdrempelig zwemplezier en zwemveiligheid willen bieden.

Alle kinderen (<12) met een A en B diploma zijn welkom om hun zwemvaardigheid te verbeteren, ongeacht of ze daarna lid willen worden. 

Twee keer per week verzorgen gediplomeerde trainers opkikkerlessen. Je verbetert je zwemvaardigheid en je maakt op een speelse manier kennis met zwemmen/ waterpolo en vooral ook de algemene zwemvaardigheid komen aanbod. De lessen worden gegeven op de donderdag en zaterdag. Deelnemers kunnen een strippenkaart aanschaffen (10/20x). Daarna kan je als je het leuk vindt lid worden van onze vereniging! Alle info via www.duinkikkers.nl/opkikkerlessen

Naast de opkikkerlessen bieden wij voor alle leeftijden de mogelijkheid om gratis kennis te maken met zwemmen en/of waterpolo. Tijdens onze reguliere trainingen mag je 3x gratis meedoen. 

advertentie
advertentie