Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht is op 2 september gratis te zien in Soest.
Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht is op 2 september gratis te zien in Soest. Paul Tolenaar

Concert van luchtmachtorkest in Cabrio is cadeau aan bevolking van Soest en Soesterberg

22 augustus 2021 om 22:09 Overig

SOEST Op donderdag 2 september treedt het Orkest Koninklijke Luchtmacht op in openluchttheater Cabrio. Meet the Orchestra! is een gratis optreden en tevens een blijk van waardering van het Centrum voor Mens en Luchtvaart voor de Soesters en Soesterbergers.

Aan de Kampweg in Soesterberg is sinds jaar en dag het Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML) gevestigd. Hier heeft de krijgsmacht alle expertise over mens en luchtvaart gebundeld, inmiddels ook met vestigingen in Gilze-Rijen en Eindhoven.

LANGDURIGE RELATIE Het CML voelt zich thuis en is op haar plek in de gemeente Soest. Vanwege deze langdurige en gewaardeerde relatie biedt het CML, in samenwerking met de Stichting Comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg, dit concert feitelijk als een cadeau aan de inwoners van Soest en Soesterberg én aan de medewerkers en relaties van de eigen organisatie aan. Het is één van de zogeheten ‘relatieconcerten’ van het orkest. Het Orkest Koninklijke Luchtmacht is een van de drie militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. Oorspronkelijk was dit optreden als ‘bevrijdingsconcert’ gepland in 2020 ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. Vanwege corona kon het toen geen doorgang vinden. Maar nu is het dan toch zo ver.

KAARTEN Majoor Patrick Curfs is sinds januari 2020 de chef-dirigent van het orkest. Het publiek kan zich opmaken voor een feestelijke en swingende avond in openluchttheater Cabrio met het Orkest Koninklijke Luchtmacht, kondigen de organisatoren aan. ,,Het programma ‘Meet the Orchestra!’ neemt je mee in een tijdreis vol muziek: van Glenn Miller tot Bruno Mars. Het orkest en de sfeer van het openluchttheater staan garant voor een fantastische avond!”

Er zijn nog een beperkt aantal van de 600 kaarten beschikbaar. Via de website van het theater kunnen die (maximaal twee per reservering) worden besteld: www.openluchttheatersoest.nl. Bezoekers betalen de boekingskosten van 1 euro per ticket. De show in Cabrio begint om 20.00 uur op 2 september.

advertentie
advertentie