Thijmen Volmer van SO Soest in duel met twee voormalige ploeggenoten
Thijmen Volmer van SO Soest in duel met twee voormalige ploeggenoten Jaap van den Broek

SO Soest wint dorpsderby

18 augustus 2021 om 00:10 Voetbal Deel je nieuws

SOEST De derby VVZ’49 - SO Soest geldt al jarenlang als de officieuze seizoensopening. Een wedstrijd waar de Soester voetballiefhebbers op afkomen en waar de zomer wordt nabesproken in hemdsmouwen en korte broek. Dinsdagavond was het decor anders. De gestaag neervallende regen zorgde voor een kletsnatte derby. Ondanks de mistroostige omstandigheden kon er eindelijk weer van voetbal genoten worden. De spelers van beide kampen hadden er zichtbaar zin in. SO Soest en VVZ gingen aanvankelijk gelijk op, maar in het tweede bedrijf namen de blauw-witten afstand, 2-5.

De derby begon levendig en Soest-spits Corné Parol zag al na een minuut de bal voorlangs gaan. Het was het startsein voor een open wedstrijd waarin beide ploegen een aantal opgelegde kansen kregen. De goals werden in het eerste kwartier broederlijk verdeeld. Jordy Stins opende namens SO Soest de score. Hij nam de bal na een afgeslagen corner op de pantoffel en het leer sloeg onder de lat binnen. De onvermoeibare Saddy de Koning scoorde de gelijkmaker. De spits van VVZ’49 had een fraaie boogbal over Soest-keeper Stijn Waals in petto.

VVZ was scherp in de counter, waar de snelle Levi Parinussa de gevaarlijkste man was. Het initiatief lag echter bij SO Soest. De ploeg kwam tot een aantal goed uitgespeelde aanvallen en zo nu en dan moest VVZ de noodrem gebruiken om de spitsen van Soest te stoppen. Uit een vrije trap, aan de zijkant van het strafschoppengebied scoorde Jordy Stins zijn tweede treffer. Vijf minuten later lag de gelijkmaker achter Stijn Waals. Een vrije trap werd door Floris de Boer verlengd waardoor Stijn Waals kansloos was.

De doelpunten waren nog niet op. In de slotfase een prima aanval van SO Soest, waarbij invaller Olav Kuus een hoofdrol vertolkte. De bal kwam panklaar voor Michiel Broeders die het laatste tikje gaf.

In de tweede helft hadden de coaches Frank Bruijnis van SO Soest en zijn VVZ-collega John van Loen de teams op een flink aantal plaatsen gewijzigd. Die omzettingen pakten voor SO Soest het meest gunstig uit. VVZ kreeg geen kansen meer en SO Soest kon de wedstrijd domineren. De SO Soest-invaller-doelman Hein Janmaat keek de tweede helft grotendeels werkloos toe. Het overwicht zorgde voor een aantal kansen waarvan de pogingen van Conner Blöte (droog schot) en Olav Kuus (een fraaie vallende kopbal na een panklare voorzet van Sander Kijzer) uiteindelijk voor een ruime overwinning van de gasten zorgde.