Concours d'Elegance trok in 2019 veel autoliefhebbers naar Paleis Soestdijk.
Concours d'Elegance trok in 2019 veel autoliefhebbers naar Paleis Soestdijk. Baarnsche Courant

Concours d’Elegance bij Paleis Soestdijk wederom afgelast vanwege coronamaatregelen

9 augustus 2021 om 11:46 Corona

BAARN/SOEST Concours d’Elegance is, net als in 2020, afgelast vanwege coronamaatregelen. Een maximaal aantal bezoekers van 750 per dag is voor de organisatie te weinig om rendabel te zijn. ,,Nu bijna drie weken voorafgaande ons evenement, terwijl bijna alles klaar is, mogen we maar 750 mensen per dag op het terrein hebben. Het terrein dat volgens de overheidsnormen ruimte biedt aan meer dan 7.500 mensen per dag”, melden organisatoren Mick de Haas en Jan-Peter Nijmeijers teleurgesteld en boos.

,,Terwijl de Efteling, Walibi en vele andere recreatieparken open zijn met zeer beperkte restricties. Wij begrijpen het echt niet meer! Wij zijn geen festival, maar een doorloopevenement”, aldus Jan-Peter Nijmeijers. Het auto-evenement met ongeveer 70 oldtimers uit binnen- en buitenland, trok in 2019 ruim 13.000 bezoekers, verdeeld over het gehele weekend. De tweede editie zou in het laatste weekend van augustus worden gehouden. Wie een kaartje heeft gekocht, krijgt zijn geld terug.

Overigens benadrukt Nijmeijers dat het contact met de gemeente Baarn goed is. ,,Maar zij kan helaas niets voor ons doen, ook de gemeente Baarn moet zich houden aan regels van de rijksoverheid.”

De organisatie hoopt dat de tweede editie alsnog kan worden gehouden op 26, 27 en 28 augustus 2022. 

advertentie
advertentie