SO Soest-SCH'44
SO Soest-SCH'44 Ronald kersten

SO Soest met één wedstrijd te gaan nog met lege handen

21 mei 2018 om 08:54 Sport/sport

SOEST Het seizoen dreigt voor SO Soest als een nachtkaars uit te gaan, De ploeg van Gerrit Plomp weet pas na de laatste competitiewedstrijd waar het aan toe is. De oefenmeester zag zijn team nog tot aan de winterstop meedoen voor de titel, maar zag ook de merkwaardige terugval nadien.

Ton van Zoeren

WACHTKAMER Die slechte periode betekent dat de Soesters al weken in de wachtkamer zitten voor een ticket in de nacompetitie en het niet meer in eigen hand hebben. Daarom moest er zondag gewonnen worden van SCH'44 om niet definitief af te vallen voor het toetje wat een wisselvallig seizoen in één keer goed kan maken. Voor de gasten uit Harmelen stond er niets meer op het spel en lieten dat vooral de eerste helft merken, want SO Soest mocht naar hartenlust de ballen afvuren op doelman Nick Mansveld. Fraaie pogingen van Maarten Jan Belt, Jorney Kappenberg en Ali Coban verdwenen echter langs de verkeerde kant van het aluminium.

OFFENSIEF Aan de overkant moest Bram Duijs het doel schoon houden. De kleine doelman is op de weg terug van een zware blessure aan hoofd en nek. Duijs leek niet angstig geworden te zijn na zijn hoofdletsel, want onvervaard stortte hij zich in het strijdgewoel. Het duurde tot de 20ste minuut voordat de blauwe mouwen eindelijk omhoog konden. De goed spelende Thijs Janmaat bediende Ali Coban op maat: 1-0. Er brak een goede fase aan voor SO Soest, want enkele minuten later draaide Coban zichzelf vrij en knalde droog de 2-0 tegen de touwen. Het Soester offensief stokte daarna en daarom was het extra zuur dat SCH'44 direct daarna via Mitch Maas de aansluitingtreffer maakte: 2-1.

REFLEXEN De gasten kwamen wat scherper na de thee op het hete kunstgras terug. Het was aan twee schitterende reflexen van Duijs te danken dat de thuisclub die fase onder kleerscheuren doorkwam. De gasten gaven daarna de strijd op en SO Soest kon aan het doelgemiddelde gaan werken. De 100 toeschouwers zagen daarna dat de talloze kansen kinderlijk verprutst werden ,,We hadden vandaag zeker met 8-1 moeten winnen. Maar als je dat niet doet blijft het spannend. Toch speelden we geen slechte wedstrijd, want je krijgt alleen zoveel kansen als je goed speelt. Door het lange seizoen waren we vandaag niet echt scherp'', stelde Plomp nuchter vast.

SO Soest-SCH'44
SO Soest-SCH'44
SO Soest-SCH'44
advertentie
advertentie