Paul Smit, maar ook andere overleden leden van SO Soest, krijgen een herdenkingsplek op het voetbalcomplex.
Paul Smit, maar ook andere overleden leden van SO Soest, krijgen een herdenkingsplek op het voetbalcomplex. Jaap van den Broek

SO Soest wil herdenkingsplek voor Paul Smit

21 juli 2021 om 12:18 Mensen

SOEST Het is woensdag 21 juli een jaar geleden dat Paul Smit ongelukkig ten val kwam tijdens vrijwilligerswerk voor SO Soest. Hij overleed de volgende dag aan de gevolgen daarvan. De sportorganisatie aan de Bosstraat-Oost mist haar oud-voorzitter en ere-voorzitter nog elke dag, laat ze op de website weten. De club wil een herdenkingsplek voor Paul Smit inrichten op het voetbalcomplex.

De bedoeling is dat er tussen veld 1 en 2, aan de achterzijde van de kantine, een boom wordt geplant en een bankje wordt geplaatst. ,,Om even in alle rust aan Paul te denken”, aldus de initiatiefnemers die hun plan hebben besproken met het bestuur en de familie van Paul.

Het is de nadrukkelijke wens van de familie dat deze herdenkingsplek niet alleen voor Paul Smit is, maar ook voor alle andere leden van SO Soest die zijn overleden.

,,Vanaf 21 juli 2020 is Paul Smit geen moment uit onze gedachten geweest”, zeggen de initiatiefnemers voor de herdenkingsplek. ,,Het overlijden van Paul heeft bij veel mensen diepe indruk gemaakt. Wij missen hem bij zijn en onze club nog dagelijks.”

Paul Smit was onder meer negentien jaar voorzitter van So Soest, maar vervulde daarnaast nog veel andere vrijwilligerstaken. Zeker nadat hij de Soester Courant had verkocht aan BDUmedia, per 1 juni 2017, was hij vrijwel elke dag op het sportpark aan de Bosstraat te vinden. Hij was onder meer nauw betrokken bij de nieuwbouw van het clubhuis en leidde de werkgroep die zich bezighield met de aanleg van kunstgrasvelden.

Volgens de voetbalclub is hoveniersbedrijf Frank Spijker bereid gevonden om het idee te concretiseren in een plan. ,,Wij zijn erg blij met de toezegging van Frank.” De initiatiefnemers houden de clubleden op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de herdenkingsplek.

advertentie
advertentie