Na een zoektocht van vier jaar hebben Herenboeren Soest grond gevonden. Het plan voor een coöperatieve boerderij kan worden uitgevoerd.
Na een zoektocht van vier jaar hebben Herenboeren Soest grond gevonden. Het plan voor een coöperatieve boerderij kan worden uitgevoerd. Herenboeren Soest

Herenboeren in de startblokken

13 juli 2021 om 09:11 Natuur en milieu

Dat gemeentelijk monument wordt de thuishaven. Een investeerder heeft de gronden en de boerderij gekocht van het Koninklijk Huis. Gijs van Zijtveld blijft als ‘waard van de Herenboeren’ op de Willemshoeve wonen. Hij is de vijfde generatie boer op deze plek en pachtte altijd zijn grond en de boerderij van het Koninklijk Huis.

SOEST Na een zoektocht van bijna vier jaar hebben de Herenboeren gronden tot hun beschikking om hun activiteiten te beginnen: 16 hectare landbouwgrond tussen de Jachthuislaan en de Biltseweg en langs de Praamgracht, plus boerderij de Willemshoeve.

De Herenboeren gaan boeren in Soestdijk en Baarn en zijn met kandidaten in gesprek over de functie van boer. Gedacht wordt aan twee parttimers die anderhalf fte gaan vervullen. Zij moeten ervoor zorgen dat medio 2022 vijfhonderd monden gevoed kunnen worden.

De volgende twee online informatieavonden op 15 en 21 juli zijn toegankelijk via de link op de website willemshoeve.herenboeren.nl.

advertentie
advertentie