Een eerdere editie van Hees-VVZ'49. De lokale derby staat voor komend seizoen weer op de voetbalagenda. SEC en 't Vliegdorp gaan het ook weer tegen elkaar opnemen.
Een eerdere editie van Hees-VVZ'49. De lokale derby staat voor komend seizoen weer op de voetbalagenda. SEC en 't Vliegdorp gaan het ook weer tegen elkaar opnemen. Ronald Kersten

Heel veel derby’s voor Soester voetbalclubs

12 juli 2021 om 09:34 Voetbal

SOEST Na de kater van het Nederlands elftal tijdens Euro 2020 zijn er nu veel ogen van de voetballiefhebbers gericht op de herstart van de voetbalcompetitie voor de amateurs. In het afgelopen seizoen werd er als gevolg van de coronamaatregelen alleen in het najaar van 2020 even gevoetbald.

Iedereen staat te springen om weer te beginnen, toch heerst er door het oplopend aantal besmettingen de vrees dat er wellicht toch weer een streep door de voetbalkalender wordt gezet. ,,We moeten niet te vroeg juichen, maar ik kijk er wel naar uit’’, zegt Eny Tammer, aanvoerder van ‘t Vliegdorp. Er staat er mooi programma op de rol voor de vijf Soester clubs, dat overladen is met derby’s.

In de Soester Courant van woensdag 14 juli reageert een aantal trainers en spelers op de komende schermutselingen op de Soester voetbalvelden. Een ding is zeker: Mocht het rijk de toegangshekken ook weer openzetten voor toeschouwers, dan biedt dat de penningmeesters de kans een inhaalslag te maken voor hun fors aangetaste clubkas.

Competitie indeling
ZONDAG 2B: SO Soest, VVIJ, De Meer, Pancratius, Nieuw Utrecht SV, Roda’23 rksv, KDO, PVCV. Jeugd FC, DWS afc, Hooglanderveen, Theole, DCG rksv, Weesp FC.
ZATERDAG 3C: VVZ’49, Hees, Laren ’99, Zeist, Gooi ’t, CJVV, Olympia ’25, DOSC, Jonathan, TOV, Hilversum FC, Baarn SV, FZO, Altius.
ZATERDAG 4G: Vliegdorp, SEC, APWC, Austerlitz, Cobu Boys, Eemboys, Driebergen FC, HVC, KVVA, Patria, Posthoorn de, SVMM, Seastum, VOP.

advertentie
advertentie