Afbeelding
Eempers

Raad van State beslist: Jachthuis Resort moet volle pond betalen

30 juni 2021 om 15:38 Rechtbank

SOESTERBERG/DEN HAAG Twee boetes van elk 45.000 euro, vier recreatiewoningen verwijderen of verplaatsen en het totale aantal recreatiewoningen op het park terugbrengen naar 31. Dat is de rekening die de eigenaar van recreatiepark Jachthuis Resort aan de Amersfoortsestraat vandaag op zijn bord kreeg van de Raad van State. Hij vroeg de Raad onlangs om uitstel van executie maar zij ziet daar geen reden toe en heeft de kwestie definitief afgehandeld.

Door Adrie van der Wel

De eigenaar nam het park onlangs over van de vorige exploitant, die failliet ging. Hij stelde bij de Raad dat hij zelf slachtoffer is van een uit de hand gelopen situatie onder het bewind van een andere exploitant. Maar daar heeft de Raad geen boodschap aan. 

GEEN SPRAKE VAN Volgens de Raad is er lange tijd sprake van overtredingen en daar wist de huidige eigenaar ook van, want hij was toen eigenaar van de grond. Daarvoor zijn dwangsommen opgelegd, die later zijn omgezet in twee zware boetes. De invordering van die boetes kan niet meer ongedaan worden gemaakt, vindt de Raad, want dat kan alleen bij hoge uitzondering. Daarvan is hier geen sprake.

De boetes zijn het gevolg van het plaatsen van vier recreatiewoningen op een plek waar dit niet mag. Het hele verhaal over Jachthuis Resort is hier te lezen.

advertentie
advertentie