Zoekplaatje voor oud-klasgenoten: waar zijn Tamara en Manon? En: waar staat of zit nou die leuke Duncan?
Zoekplaatje voor oud-klasgenoten: waar zijn Tamara en Manon? En: waar staat of zit nou die leuke Duncan? Eigen foto

Terug naar school: Tamara en Manon van De Bron

29 juni 2021 om 14:57 Onderwijs

SOEST Als ze voor het fotomoment terugkeren op het schoolplein zetten Tamara van den Heuvel-Roedelof en Manon van Doorn-Kappenberg direct koers richting de ijzeren auto, destijds het favoriete speeltoestel bij De Bron. Ondanks dat de door de tand des tijds verkleurde auto tegenwoordig wat verdekt staat opgesteld, weten ze het voertuig te vinden.

Direct nemen ze plaats. Over de fotolocatie hoeft niet meer te worden overlegd. Over de leuke jongens van weleer zijn ze het ook snel eens: Duncan Stanton was populair bij de meiden. Of het verliefdheid was, daarover hebben Manon en Tamara drie decennia later zo hun twijfels. Tamara: ,,Er waren meerdere leuke jongens in de klas, maar Duncan Stanton was wel mijn vriendje. Of het echt verliefdheid was, weet ik niet meer, maar het was wel mijn maatje. Ik vroeg hem via een hartjesbriefje verkering.”

Manon viste in dezelfde vijver. ,,Haha, nou er zaten vond ik best wel leuke jongens in de klas. Ook dit was weer een clubje van kinderen die vaak bij elkaar te vinden ware en vrienden van elkaar waren. Ik vond ze leuk maar om te zeggen echt verliefd? Wij hadden het wel over ze en trokken met ze op. Mijn favorieten waren wel Duncan, Christiaan en Wouter.”

In de serie ‘Terug naar school’ van de Soester Courant van woensdag 30 juni gaan Tamara en Manon letterlijk en figuurlijk terug naar de bron aan Memory Lane om terug te blikken op die goeie ouwe basisschooltijd. Lees morgen hun herinneringen.

Manon van Doorn (links) en Tamara van den Heuvel hebben weer plaatsgenomen op hun favoriete speeltuig.
advertentie
advertentie