Peter van Baaden
Peter van Baaden Eigen foto

Schoenmaker Peter van Baaden: ‘Ik maak graag tijd voor de klant’

30 juni 2021 om 13:30 Zakelijk

BAARN Schoenmaker is een eeuwenoud ambacht en dat is niet zomaar. Ook in de middeleeuwen was men er al van doordrongen dat goed schoeisel belangrijk is.

,,Je voeten zijn het fundament van je lichaam”, zegt Peter van Baaden met filosofische wijsheid. ,,Die moet je goed verzorgen!” De schoenmaker uit de Baarnse Brinkstraat 25 is ondertussen druk bezig met het repareren van een paar fraaie modieuze schoenen. ,,Met nieuwe zolen zijn deze schoenen weer als nieuw. Sterker: nog beter dan nieuw. Stevige zolen zorgen ervoor dat je niet letterlijk naast je schoenen gaat lopen.”

Met aanstekelijk enthousiasme is Peter aan het werk. Hij heeft het niet van een vreemde. Zijn vader en opa verrichten eveneens dit edele ambacht. Van Baaden Schoenreparatie is gevestigd in een monumentaal pand uit 1893 waar een schildje de voorgevel siert. Ooit zat het roemruchte De Ruyter op deze plek. Waar de gestampte muisjes werden geproduceerd krijgen nu schoenen een tweede leven. Dat doet Peter trouwens al vanaf 1993 op deze historische plek. 

Een klant stapt binnen om zijn gerepareerde schoenen op te halen. ,,Peter is de tovenaar van Baarn”, complimenteert de man, die glimlachend zijn stappers aan het daglicht toont. ,,Kijk eens, weer als nieuw en dat voor een paar tientjes.”

De man trekt zijn ‘nieuwe’ schoenen direct aan en koopt meteen een blikje schoensmeer en een paar extra veters. Deze accessoires liggen, naast onder meer inlegzolen en onderhoudsartikelen, in de schappen. De laatste speciale oranje EK-slippers, gevuld met echt nepgras zijn opvallende artikelen. Peter houdt wel van een geintje. ,,Zo’n artikel met een knipoog past wel bij onze winkel, waar de klant welkom is en ik graag tijd maak voor een praatje en een goed advies.”

Van Baaden Schoenreparatie
Brinkstraat 25 Baarn

advertentie
advertentie