Jeffrey Schweers
Jeffrey Schweers Peter Beijer

Tandprothetische Praktijk Kunstgebit: ‘Lachen en kauwen kan weer met kunstgebit’

30 juni 2021 om 10:30 Zakelijk

SOEST Het is geen alledaags werk; tandprotheticus. De 37-jarige Jeffrey Schweers heeft er zijn beroep van gemaakt. Volgens Jeffrey een dankbaar ambacht. ,,Mensen durven weer te lachen en te kauwen als zij een nieuw en passend gebit hebben.”

Terwijl hij uitleg geeft legt technicus Carolin de laatste hand aan een kunstgebit. Met een frase zorgt zij voor een letterlijk passende oplossing voor een patiënt met kauwproblemen.

De sympathieke Soester maakte 16 jaar geleden kennis met het specialistische werk. ,,In 2005 ben ik bij een tandtechnisch laboratorium begonnen met het maken van gebitsprothesen.” De Soester volgde hierna succesvol de opleiding tot tandprotheticus, de vierjarige opleiding tandtechniek, de specialisatie voor volledige gebitsprothesen en tot slot bij de Hogeschool Utrecht de vierjarige opleiding tot tandprotheticus. 

Jeffrey startte zijn praktijk in Soest in 2018. Hij vertelt: ,,Het beroep ‘tandprotheticus’ is beschermd en heeft een wettelijke status. Ik meet aan en vervaardig in mijn praktijk, zonder verwijsbrief van een tandarts, zelfstandig kunstgebitten. Bij ons kan men terecht voor volledige gebitsprothese, gedeeltelijke prothesen, klikprothesen op implantaten, reparaties, noodprothesen en gedeeltelijke frameprothesen.”

Mensen die hun prothese willen laten controleren zijn welkom voor een vrijblijvende controle. ,,Wij kunnen na controle verschillende behandelmogelijkheden aanbieden om probleem op te lossen. Ons advies is om prothese, mond en slijmvliezen eens per jaar te controleren.”

Tandprothetische Praktijk Kunstgebit Soest
Burg. Grothestraat 11-a
035-8884202

advertentie
advertentie