Lela Presser: 'Pijnloos ontharen met de Soprano Titanium is veilig en effectief'
Lela Presser: 'Pijnloos ontharen met de Soprano Titanium is veilig en effectief' Peter Beijer

Lela Presser: ‘Veilig en pijnloos ontharen in Soest’

23 juni 2021 om 12:00 Zakelijk

SOEST Ontharen hoeft helemaal niet gepaard te gaan met pijnlijke behandelingen, terugkerende stoppels en blijvende ergernis. Lela Presser realiseert in haar Laserkliniek Soest met een unieke en innovatieve techniek een pijnloos alternatief.

Het was op een vakantie in haar vaderland Georgië toen Lela kennis maakte met de ontharingsmethode via lasertechniek. ,,Vrienden van mij maakten mij attent op deze behandeling. Ik heb het zelf laten doen en merkte dat ik na drie behandelingen verlost was van de ontsierende donkere haren op mijn armen en benen. Ik wilde meer mensen hiermee kennis laten maken.”

In haar kliniek aan de Ferdinand Huycklaan 44 heeft Lela veel mensen hernieuwd zelfvertrouwen zien krijgen. ,,Ongewenste haargroei op bijvoorbeeld armen en benen, maar ook in het gezicht, is niet prettig. Ik ken vrouwen die zich niet meer in de openbaarheid wilden vertonen. Met scheren bereik je een averechts effect. De haartjes komen sneller terug. Harsen is pijnlijk en bereikt niet altijd het gewenste effect. Ik heb mensen hier dolgelukkig de kliniek zien verlaten omdat ze van hun ongewenste haargroei verlost waren en bovendien een zachtere huid hebben gekregen.”

Pijnloos ontharen en dan ook nog eens realiseren dat de hinderlijke en ontsierende haartjes niet terugkeren. Lela legt uit hoe dat voor zowel mannen en vrouwen én kinderen vanaf 13 jaar geregeld kan worden. ,,In onze Laserkliniek Soest hebben wij de beschikking over de exclusieve Soprano Titanium. Hiermee zijn wij één van de vijf behandelaars in Nederland (en de enige in Midden-Nederland) die deze behandeling aanbieden. Het ontharen met dit apparaat gaat veertig tot vijftig procent sneller dan met een vergelijkbaar systeem. Ik ben in een half uur klaar met twee benen waar normaal toch wel een uur voor staat.”

De behandeling is voor elke huidtype geschikt, stelt ze. ,,Ontharen met de Soprano Titanium is de meest veilige laserontharing voor ieder huidtype, zelfs voor een donkere of zongebruinde huid. Bovendien zorgt de grotere behandelkop met betere koeling voor een snellere laserbehandeling met meer comfort.”

VERKOELENDE GEL Lela zet het apparaat aan en nodigt uit om de behandelkop aan te raken. Deze is inmiddels ijskoud. ,,Dat moet wel om de hitte van de laserstraal te compenseren. Hierdoor is de behandeling, met behulp van een verkoelende gel pijnloos”.

De techniek die gebruikt wordt klinkt als science fiction, maar maakt eigenlijk simpel gebruik van natuurkundige en biologische wetten. Lela: ,,Uit de laser komt een krachtige gebundelde laserstraal die via het pigment geleid wordt naar het haarzakje. In het haarzakje wordt de energie van de laser omgezet in warmte van ongeveer 70 graden, waardoor het haarzakje vernietigd wordt en er vrijwel geen nieuwe haar kan groeien. Uit onderzoek is gebleken dat de ontharingsmethode zorgt voor gemiddeld 80-90% haarreductie. Het resultaat is een zijdezachte, haarvrije huid. Bijkomend voordeel is bovendien dat deze behandeling de aderen losmaakt, zodat lelijke adertjes onzichtbaar worden.”

In haar salon aan de Ferd. Huycklaan staat een geriefelijke stoel. Een niet hoorbare airco brengt frisse lucht. De schone omgeving zorgt voor een behaaglijk gevoel. ,,Vaak zijn mensen bij een eerste behandeling nerveus omdat ze niet weten wat hen te wachten staat. Het is daarom belangrijk om mensen gerust te stellen. Maar na één behandeling kan je uit eigen ervaring ondervinden dat ontharen via een laserbehandeling pijnloos en effectief is.”

INFORMATIE Laserkliniek Soest, Ferdinand Huycklaan 44, www.laserklinieksoest.nl

Door Peter Beijer

advertentie
advertentie