Afbeelding
Imkersvereniging Eemkwartier

Weer een bijenvolk op balkon van gemeentehuis met honingprijsvraag

17 juni 2021 om 07:13 Natuur en milieu

SOEST Ook dit jaar staat er weer een volk honingbijen op het balkon van het gemeentehuis van Soest. De honingbijen halen vanaf hun tijdelijke locatie op het gemeentehuis, nectar op uit de bloeiende lindebomen langs de Dalweg. Van de nectar maken ze honing en die slaan ze op in de door hen zelfgemaakte honingraatjes in de bijenkast. Het bijenvolk is hier tot en met 15 juli te zien.

Het bijenvolk heeft in mei gezwermd en nu met de nieuwe koningin begonnen zich te ontwikkelen. De imker verwacht dat ze voldoende sterk zijn om honing te gaan halen. Ze staan op twee broedbakken. Met het plaatsen van een bijenvolk op het balkon van ons gemeentehuis willen wij het belang van (honing)bijen onder de aandacht brengen.

De land- en tuinbouw is voor een belangrijk deel aangewezen op deze vlijtige bestuivers. Door van de ene bloem naar de andere bloem te vliegen, bevruchten onder andere honingbijen de bloemen, zodat de planten meer vruchten gaan dragen. Dit is belangrijk voor ons. Meer opbrengst uit de landbouw en de fruitteelt, betekent meer lekker gezond eten voor ons.

Wie de honingbijen ook wil helpen of meer weten wil over welke planten (bloemen) veel bijen aantrekken of over het houden van bijen (imkeren) in Soest, kan contact opnemen met imkersvereniging Eemkwartier via de website.

Prijsvraag Soest
Hoeveel kilogram honing heeft het bijenvolk van het gemeentehuis opgeslagen in de bijenkast op 15 juli 2021? Het bijenvolk heeft dan dus een maand nectar kunnen verzamelen in de bijenkast en er honing van gemaakt.

Wie wil meedingen naar een heerlijke prijs, kan een schatting voor 15 juli doorgeven aan tijn.smits@planet.nl. De uitslag wordt in juli 2021 bekend gemaakt. Meer informatie: http://eemkwartier.bijenhouders.nl/

advertentie
advertentie