Afbeelding
Waterschap Vallei en Veluwe

Waterschap start proef voor loodvrij vissen in de Eem

15 juni 2021 om 11:31 Natuur en milieu

SOEST Als onderdeel van de Green deal Sportvisserij Loodvrij zetten Sportvisserij MidWest Nederland, Waterschap Vallei en Veluwe en Hengelsportvereniging De Snoekbaars Baarn-Soest samen in op het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven om tot een loodvrije hengelsport te komen. De Eem is vanaf 1 juni tot en met eind oktober een pilotgebied waar loodvrij vissen wordt gestimuleerd.

Het doel van de pilot is om het loodverlies terug te dringen en het gebruik van loodvervangers te stimuleren. Hiervoor wordt een inruilactie opgezet om de sportvissers op een laagdrempelige manier rechtstreeks kennis te laten maken met loodvrije materialen en zelf te ervaren dat er inmiddels goede alternatieven voor lood beschikbaar zijn. Ook zijn flyers beschikbaar en zijn op diverse (parkeer-)plaatsen langs de Eem borden geplaatst om het loodvrij vissen in de Eem te stimuleren.

INRUILACTIE Henk Veldhuizen, heemraad bij Waterschap Vallei en Veluwe: ,,Loodvrij vissen draagt bij aan een betere waterkwaliteit en daarmee ook aan de kwaliteit van de leefomgeving. Het is belangrijk om daar samen aan te (blijven) werken.”
Bij Hengelsportzaak Van Nimwegen in Amersfoort en bij Hengelsportzaak Bunschoten-Spakenburg kunnen sportvissers maximaal drie werpgewichten van lood inruilen tegen gelijkwaardige milieuvriendelijke loodvervangers, zolang de voorraad strekt.
Meer informatie: www.sportvisserijloodvrij.nl.

advertentie
advertentie