Makelaar Walter de Boer is thuis in Soest. ,,Ik hoor mijn klanten dikwijls zeggen: ‘Jij snapt wat ik nodig heb’.
Makelaar Walter de Boer is thuis in Soest. ,,Ik hoor mijn klanten dikwijls zeggen: ‘Jij snapt wat ik nodig heb’." De Boer Makelaardij

NVM-makelaar Walter de Boer: ‘Het draait om mensen’

16 juni 2021 om 11:00 Zakelijk

SOEST Walter de Boer is sinds 1988 makelaar. Het makelaarsvak is volgens de geboren en getogen Soester meer dan een prijs afspreken en een rondleiding verzorgen. ,,Een makelaar wordt veelal niet beoordeeld op wat hij weet, maar op wat hij doet…”

Aandacht is het sleutelwoord volgens Walter. Al op jonge leeftijd beseft hij dat mensen aandacht ervaren als ‘zuurstof voor hun hart’. Even terug in de tijd met, voor oudere Soesters, een beetje nostalgie. ,,Ik solliciteerde bij Freddy van Keken voor een baantje in de keuken van het befaamde restaurant Darthuizen. Fred vroeg mijn leeftijd. Ik vertelde dat ik 15.3 was, daarmee bedoelde ik 15 jaar en drie maanden. Eigenlijk te jong. Maar zijn reactie was: Kan je zaterdag beginnen? Na één jaar ging ik de bediening in. Ik heb zo veel geleerd bij Fred en Nicole van Keken. Het gaat om gastvrijheid. De makelaardij en de horeca hebben veel overeenkomsten wat dat betreft.”

EMOTIONEEL MOMENT Deze stelling behoeft enige uitleg. Walter vertelt: ,,Een huis kopen of verkopen is een emotioneel moment in een mensenleven. Zeker in de huidige lastige en erg snelle markt. In dat proces ben ik de bruggenbouwer. Hoe? Door gebruik te maken van mijn ervaring en het herkennen van de behoefte van de klant. Luisteren naar de klant, want luisteren duurt vele malen langer dan praten. De helpende hand bieden, ook met schijnbaar onbenullige details. Die details maken vaak het verschil. Een klant moet zich in dat proces op zijn gemak voelen. Daar zorg ik voor, met inzet, aandacht en resultaat.”

MOOIE PLEK Walter voelt zich als een vis in het water in zijn geboortedorp. ,,Ik ben opgegroeid in een warm gezin, waar mijn zus en ik min of meer door omstandigheden al vroeg ondernemend moesten zijn. Heerlijke jeugd gehad in Soest. Ik voetbalde bij SEC en later bij SO Soest en VVZ’49. Ik ging uit in het dorp en maakte vrienden. In mijn studententijd was ik onder meer actief in de horeca, liep ik rond op de bouw, zat ik op de grasmaaier, vulde ik vakken bij de Gemar. Mijn eerste echte baan in opleiding was bij de SNS Bank. Nu ik makelaar ben in mijn dorp zet ik Soest op de kaart. Dit is zo’n mooie woonplek en omgeving.”

Voor mij is het vanzelfsprekend om betrokken te zijn met de persoon die tegenover mij zit, om me in te leven in zijn situatie

SPIEGEL In 2010, midden in de crisistijd, startte Walter met De Boer Makelaardij. Met een gedreven aanpak wist hij, ondanks de moeilijke markt, huizenkopers en -verkopers voor zich te winnen. ,,Ik hoor mijn klanten dikwijls zeggen: Jij snapt wat ik nodig heb. Dat is geen kunstje, voor mij is het vanzelfsprekend om betrokken te zijn met de persoon die tegenover mij zit. Inleven zijn situatie. Ik stel mijzelf de vraag hoe ik benaderd zou willen worden, wanneer ik mijn huis wil verkopen of wanneer ik midden in een koop- of ander vastgoedproces zit. Overigens aarzel ik daarbij niet om mijn klant een spiegel voor te houden. Als bij een rondleiding iemand vooral let wat hij of zij mist aan het huis zeg ik: ‘Als je let op wat er mist, mis je wat er mogelijk is’.”

MENSEN Walter de Boer houdt echt van zijn vak. ,,Het draait om mensen in het makelaarsvak. Je huis verkopen of kopen is een grote stap. Je verkoopt niet de stenen, maar de herinneringen en een stuk van je leven. Mensen houden van hun huis, ook al staat het te koop. Voor mij is het een heerlijke uitdaging om mensen te begeleiden om een juiste vastgoedbeslissing te maken. Bij koop, verkoop of huur. Zowel voor woningen als bedrijfsmatig vastgoed.”

Meer informatie: De Boer Makelaardij Soest Morgen 41 www.deboer-makelaardij.nl, tel. (035) 7676129.

advertentie
advertentie