Afbeelding
Eempers

Jeugd in Soesterberg vernielt straatmeubilair

6 juni 2021 om 20:30 Misdaad

SOESTERBERG De versoepeling van de coronaregels is voor een aantal jongeren in Soesterberg blijkbaar voldoende aanleiding geweest om in de nacht van zaterdag op zondag ‘los’ te gaan. Ze maakten niet alleen veel lawaai, maar richtten ook vernielingen aan op de Kamerlingh Onneslaan, waar ze het op straatmeubilair voorzien hadden. 

Onder meer de zwart-witte paaltjes die als wegversmalling en markering van een verkeersdrempel, een zogenaamd varkensruggetje, zijn geplaatst, werden gesloopt.

Die paaltjes zijn overigens menig weggebruiker een doorn in het oog. Vooral op de toch al smalle Oude Tempellaan zijn ze soms moeilijk te zien. De paaltjes worden door velen overbodig geacht, de drempels zijn voldoende om de snelheid in de straat af te remmen. Ze zijn bovendien op zo korte afstand van elkaar aangelegd, dat het geen zin heeft om na het passeren van een drempel weer volop gas te geven. Er is voldoende keus in waarschuwingsborden om de weggebruikers op de aanwezigheid van een drempel attent te maken. Dat verdient verre de voorkeur boven de paaltjes waarvan er nu een aantal door de jeugd is vernield.

Afbeelding
advertentie
advertentie