De rode loper was uitgerold voor de museumbezoekers.
De rode loper was uitgerold voor de museumbezoekers. Jan van Steendelaar

Ruim duizend bezoekers Nationaal Militair Museum op heropeningsdag

5 juni 2021 om 20:06 Overig

SOESTERBERG Het Nationaal Militair Museum heeft op de eerste dag van openstelling sinds de sluiting door de coronamaatregelen meer dan duizend bezoekers getrokken. ,,Ouderen waren blij dat ze weer een dagje weg konden, kinderen waren echt uitgelaten”, zegt Carla Marcus van de afdeling voorlichting.

Voor de belangstellenden was letterlijk de rode loper uitgelegd om de waardering voor hun komst te uiten. Ter herinnering aan deze eerste dag van heropening kregen de bezoekers een sleutelhanger of armbandje.

Terwijl buiten op de brug naar de hoofdingang het fanfarekorps van de Nationale Reserve voor een muzikaal welkom zorgde, afgewisseld dor het optreden van vijf saxofonisten, brachten de bezoekers de meeste tijd binnen door. De buitencollectie kreeg echter ook veel bekijks. Op het begin van de buitenactiviteiten moeten de museumbezoekers nog even wachten. 

De eerstvolgende activiteit is een kleine tentoonstelling over de periode van de Tweede Wereldoorlog op de vliegbasis Soesterberg, die ten tijde van de Duitse bezetting ‘Fliegerhorst Soesterberg’ heette.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie