Afbeelding
Museum Soest

Museum Soest opent weer de deuren

5 juni 2021 om 13:00 Historie

SOEST Na een lange verplichte sluiting heeft Museum Soest vanaf zaterdag 5 juni de deuren weer geopend. ,,Het is super om na zo’n lange periode weer bezoekers te mogen ontvangen. De vrijwilligers van het museum waren er klaar voor en hebben u als bezoeker gemist’’, meldt voorzitter Cees Vos van het museum aan de Steenhoffstraat.

In 2020 was het museum gestart met uitgebreide exposities over de historieschilder Johannes Herman Isings. ,,Ook zeer bekend geworden door de welbekende schoolplaten.’’ Naast de expositie van Isings werd ook een expositie met werken van de kunstschilder Cornelis de Bruin, een veelzijdig impressionist, georganiseerd. Vanwege de coronasluitingen zijn beide exposities nog te zien tot en met 1 augustus 2021.

Vanwege de huidige situatie zijn er voorlopig nog wel wat beperkende maatregelen van kracht zoals een verplichte looproute door het museum, het dragen van een mondkapje en een registratie bij binnenkomst. Ontvangst van groepen is vanwege de verplichte anderhalve meter afstand nog niet mogelijk. De coronaregels zijn na te lezen op de site.

Tot 1 juli krijgen bezoekers gratis een kopje koffie of thee aangeboden door de vrijwilligers. ,,Bezoekers die in het verleden het museum bezocht hebben en nu van plan zijn het museum weer eens aan te doen zullen verrast worden met nieuwe uitgebreide vaste exposities’’, laat het museum weten. 

advertentie
advertentie