Afbeelding
Eempers

Brandweer rukt uit voor oefening en defecte melder

29 mei 2021 om 15:26 Brand

SOESTERBERG De brandweer rukte zaterdagmiddag op de melding van brandgerucht uit naar het Centrum voor Mens en Luchtvaart aan de Kampweg. Toen de brandweer aankwam, ging het brandalarm waarop de melding was gebaseerd nog steeds af. Zowel binnen als buiten het gebouw werd een controle uitgevoerd, maar er werden geen sporen van brand aangetroffen. De oorzaak van de melding was een storing in de melder bij de lift. De Koninklijke marechaussee heeft het euvel verholpen.

Jan van Steendelaar

Vrijdagavond was de brandweer ook al op pad gegaan, toen naar Leen Bakker aan de Richelleweg. Daar was het automatisch brandalarm afgegaan. Bij aankomst van de brandweer bleek het om een misverstand te gaan. Er was in het bedrijf een brandoefening gaande. Die was wel aangekondigd bij de alarmcentrale waarbij Leen Bakker is aangesloten, maar om onbekende reden niet doorgegeven aan de regionale alarmcentrale.

Toen daar dan ook de brandmelding binnenkwam, werd geprobeerd contact te leggen met het bedrijf. Omdat dit mislukte, werd de brandweer gealarmeerd. Er was echter niets te doen voor de vrijwilligers zodat zij onverrichter zake terug konden naar de kazerne.

Afbeelding
advertentie
advertentie