In De Open Hof wordt zondag 30 mei de laatste dienst gehouden.
In De Open Hof wordt zondag 30 mei de laatste dienst gehouden. Johan van Beek

Protestantse Gemeente neemt afscheid van De Open Hof

25 mei 2021 om 12:30 Religie

Evenals de Wilhelminakerk is de Open Hof vanwege een teruglopend aantal gemeenteleden (en daardoor minder financiële armslag) afgestoten als vierplek.

SOEST In de Open Hof wordt zondag 30 mei voor de laatste keer een dienst gehouden. De Protestantse Gemeente Soest (PGS) neemt dan afscheid van het gebedshuis aan de Veenbesstraat.

Ds Gerrit Olsman, jarenlang de vaste predikant in Smitsveen, gaat zondag voor in de dienst die om 10.00 uur begint. Piet van Dijk, Gert Muts en Roosjen Tjalling bespelen het orgel.

Vanwege corona mogen er maximaal veertig personen in de kerkzaal aanwezig zijn. Daarom wordt er een grote tent op het voorplein gezet voor extra zitplaatsen. Buiten kan de dienst gevolgd worden op een groot scherm. Na afloop van de viering is er buiten een samenzijn met koffie/thee en een lunch. Aanmelding is verplicht.

In de kerk wordt ‘s middags wordt het laatste zondagmiddagconcert gegeven. Het orgel wordt daarna gedemonteerd en opgeslagen en geplaatst in een kerk in Woudenberg.

De Open Hof werd in 1971 geopend in de nieuwbouwwijk Smitsveen. In de afgelopen halve eeuw werd het kerkgebouw driemaal verbouwd. De Open Hof was een kerkgemeente die vanaf het begin vooral naar buiten toe was gericht en tot het laatste moment altijd het contact met de mensen in de wijk heeft gezocht. Dat uitte zich in onder meer diverse activiteiten.

advertentie
advertentie